Haberler

Kırıkkale: Camiye 23 Yıl Aradan Sonra İmam Atandı

Kırıkkale'nin Sulakyurt İlçesi'ne Bağlı Talipoğlu Köyü'nde, 1983 Yılında Dönemin Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in Talimatıyla Yaptırılan Camiye, 23 Yıl Aradan Sonra İlk Kez İmam Atandı.

Kırıkkale'nin Sulakyurt İlçesi'ne bağlı Talipoğlu Köyü'nde, 1983 yılında dönemin Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in talimatıyla yaptırılan camiye, 23 yıl aradan sonra ilk kez imam atandı.

Talipoğlu Köyü Muhtarı Nihat Arslan, Sulakyurt'u 1983 yılında ziyaret eden Kenan Evren'e, o dönem muhtarlık yapan Cemal Şahin'in köylerine cami yapılması yönünde talepte bulunduğunu hatırlatarak, bunun üzerine Evren'in talimatı doğrultusunda köylerine 2 katlı bir cami yapıldığını anlattı. Kısa sürede yapımı tamamlanan köy camisine 23 yıl sonra ilk kez imam ataması yapıldığını kaydeden Arslan, "Bu güne kadar köyümüze imam atanması için çalmadık kapı bırakmadık. Köyümüzde imam olmadığı için cenazelerimiz ortada kalıyor, çevre köylerden imam getiriyorduk" şeklinde konuştu.

Kırıkkale Müftülüğünce köye atanan imam Ömer Göken de köylülerin kendisini çok iyi karşıladıklarını belirterek, Sulakyurt'ta görev yapmanın kendisini mutlu ettiğini dile getirdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title