Haberler

Kırıkhan'da Ciğer Festivali

Kırıkhan'da Ciğer Festivali Mangalda pişirilen ciğerler vatandaşlara dağıtıldı Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, "Kırıkhan'a gelin ciğerimizi yiyin diyoruz"HATAY - Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde belediye tarafından "Kırıkhan'a Gel Ciğerimi Ye" sloganı ile "Kırıkhan Ciğer Festivali" düzenlendi.

Kırıkhan'da Ciğer Festivali

Mangalda pişirilen ciğerler vatandaşlara dağıtıldı

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, " Kırıkhan'a gelin ciğerimizi yiyin diyoruz"

HATAY - Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde belediye tarafından "Kırıkhan'a Gel Ciğerimi Ye" sloganı ile "Kırıkhan Ciğer Festivali" düzenlendi.

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, Kırıkhan Mesire alanında birincisi düzenlenen festivalde, Hatay'ın hoşgörü kenti olmasının yanında dünyaca ünlü bir sofraya da sahip olduğunu ifade etti.

Kırıkhan ilçesinin birçok özelliğinin yanında ciğerinin de lezzetli olduğunu ifade eden Yavuz, "Ülkenin neresine giderseniz gidin Kırıkhan deyince ilk akla gelen ciğer olur. Elbette ciğerimizin yanında Kırıkhan dendiği zaman, havuç, kavun ve Gölbaşı Gölü akla gelir. Kırıkhan zenginlikleri olan bir ilçemizdir. Bugün burada bu anlamlı günde 'Kırıkhan'a Gel Ciğerimi Ye' sloganıyla gerçekleştirdiğimiz bu festivalimize binlerce kişi katıldı onlara teşekkür ediyorum" dedi.

23 kilometre Suriye sınırı olan Hatay'ı sanki iç savaş varmış gibi gösterenlerin burayı gözleriyle görmeleri gerektiğini ifade eden Başkan Yavuz, "Hatay'da insanlar günlük hayatlarına devam ediyor. Hatta Türkiye yaşam standartlarının çok çok üstünde hayatlarına devam ediyor. Bizde diyoruz ki önce Hatay'a gelin sonra Kırıkhan ilçesine gelin tüm güzellikleri burada yaşayalım Kırıkhan'a gelin ciğerimizi yiyin diyoruz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından alanda kurulan mangallarda ciğerler pişirilerek festivale gelen vatandaşlara dağıtıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Abdulhekin Ayhan Kırıkhan Genel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title