Haberler

Kırgızistan'da Türk Konseyi Zirvesi Başladı

Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi devlet başkanlarının katılımıyla Türk Konseyi 6. Zirvesi Kırgızistan’da başladı.

Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi devlet başkanlarının katılımıyla Türk Konseyi 6. Zirvesi Kırgızistan'da başladı.

Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi devlet başkanlarını bir araya getiren Türk Konseyi 6. Zirvesi Kırgızistan'ın Issıkgöl bölgesine bağlı Çolpan-ata kentinde başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooranbay Ceenbekov, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyovev, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Ruh Ordo Kültür Kompleksi kongre salonunda başlayan zirvede bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov ile dün düzenlediği ortak basın toplantısında "Türk Konseyi'ne katılarak önemli kararlar alacağız" ifadesini kullanmasının ardından dünyada zirveye olan ilgi daha da arttı.

17 yıl sonra ilk kez Türk Konseyi Zirvesine Özbekistan Cumhurbaşkanının katılmakta olması da Türk dünyasının ortak gelişimi konusunda büyük önem taşıyor. - BİŞKEK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Kırgızistan Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title