Haberler

Kırgızistan'da Resmi Törenle Karşılandı

Güncelleme:

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kırgızistan Başbakanı Satıbaldiyev tarafından resmi törenle karşılandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, özel uçak "ANA" ile (TSİ) saat 19.30'da Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'e geldi.

Erdoğan, Manas Uluslararası Havalimanı'nda, Kırgızistan Başbakanı Cantoro Satıbaldiyev ve eşi Kanişay İzmadiyarova tarafından uçağın kapısında karşılandı. Erdoğan, yerel kıyafetler giyen Kırgız kızlarının sunduğu, ülke geleneklerine göre hazırlanan "boorsok" adlı ekmeği tuza batırıp yedi.

Başbakan Erdoğan için, havalimanında Kırgız mevkidaşı tarafından resmi tören düzenlendi. Erdoğan, iki ülke milli marşlarının okunmasının ardından, tören kıtasını selamladı. Erdoğan ve Satıbaldiyev, daha sonra birbirlerine, heyetlerinde yer alan bakan, milletvekili ve bürokratları tanıttı.

Başbakan Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç ve Bekir Bozdağ, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Mevlüt Çavuşoğlu ve Menderes Türel, AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli de Bişkek'e geldi.

Kaynak: AA / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Emine Erdoğan Kırgızistan Ak Parti Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title