Haberler

Kırgızistan'da Ramazan Hazırlıkları

Kırgızistan genelindeki 2 bin 700 ibadethanede ramazan ayı boyunca hem ibadet hem de iftar yapılabilecek.

Kırgızistan genelindeki 2 bin 700 ibadethanede ramazan ayı boyunca hem ibadet hem de iftar yapılabilecek.

Başkent Bişkek Müftü Yardımcısı Tolkunbek Cumanov, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ramazanda ibadetlerin huzur içinde yapılabilmesi için 2 bin 700 cami ve mescidin hazır hale getirildiğini belirtti.

Cumanov, ülke genelinde cami avlularında iftar sofralarının kurulacağını bunun için camilerin mutfak malzemelerini yenilediklerini anlattı.

Merkez camisinde, 30 gün boyunca 2 bin kişiye iftar yemeği hazırlanacağını söyleyen Cumanov, camilerdeki toplu iftarların genellikle Kırgızistan, Türkiye, Arabistan ve Pakistan'dan hayırseverlerce verileceğini ifade etti.

Bugün ilki kılınacak teravih namazı için son hazırlıkların tamamlandığını aktaran Tolkunbek, başkentin tüm ilçe merkez camilerinde teravih namazlarının hatimle kılınacağını bildirdi.

" Kırgızistan'da ramazan kültürü gelişiyor"

Kırgızların ramazan ayını büyük mutlulukla beklediğini belirten Cumanov, Kırgızistan'da ramazan kültürünün yavaş yavaş doğru yönde gelişme gösterdiğini söyledi.

Cumanov, ülke genelinde ramazan ayının öneminin oldukça arttığı yönündeki izlenimlerini aktardı. Kırgızların dinlerine daha fazla sahip çıkmaya başladığına dikkati çeken Cumanov, "Ramazan ayı arefesinde Kırgız halkı, geleneksel ekmek ve yemekleri hazırladı. Evlerde bugün çok sayıda misafir ağırlanacak." diye konuştu.

İlk teravih namazını, camide kılmak için erkenden gelen Ahunbay Urayımakun, İslam dinin yayılması için Narın Bölgesinden Bişkek'e gelerek buradaki din kardeşlerine ramazan boyunca destek olacağını söyledi.

Urayımakun, "Ramazan ayını iyi niyetle bekledik. Ramazan ayına ulaştığımız için Allah'a çok şükürler olsun. Dünyadaki tüm Müslümanların ramazan ayını güzel geçirmesini temenni ediyorum. Kırgızlar için ramazan, maneviyat, temizlik, güzellik, biçarelere yardım etmek demek. Allah'a şükürler olsun ki bağımsız bir ülkede yaşıyoruz. İslam dinimizi özgürce yaşayabiliyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Suudi Arabistan Kırgızistan Türkiye Müftü Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title