Haberler

Kırgız Albay Asanaliyev'den TSK'ya Teşekkür

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Kırgız Albayın ailesi ile birlikte Türk Büyükelçiliği Bişkek Büyükelçiliği Askeri Ataşeliğine ziyaret Albay Gökhan Peker ile görüşmesi Hediyeleşmeşer Albay Asanaliyev'in açıklaması Kırgız Albay Asanaliyev'den TSK'ya teşekkür Türkiye'de yapılan kalp ameliyatıyla sağlığına kavuşan Kırgız Albay Asanaliyev: "Türk doktorları sayesinde görevimi eskisinden daha iyi yapar duruma geldim" Türkiye'de yapılan kalp ameliyatıyla sağlığına kavuşan Kırgız Albay Kayrat Asanaliyev, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) minnettar olduğunu söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Kırgız Albayın ailesi ile birlikte Türk Büyükelçiliği Bişkek Büyükelçiliği Askeri Ataşeliğine ziyaret

Albay Gökhan Peker ile görüşmesi

Hediyeleşmeşer

Albay Asanaliyev'in açıklaması Kırgız Albay Asanaliyev'den TSK'ya teşekkür

Türkiye'de yapılan kalp ameliyatıyla sağlığına kavuşan Kırgız Albay Asanaliyev:

"Türk doktorları sayesinde görevimi eskisinden daha iyi yapar duruma geldim"

Türkiye'de yapılan kalp ameliyatıyla sağlığına kavuşan Kırgız Albay Kayrat Asanaliyev, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) minnettar olduğunu söyledi.

Kırgızistan'da geçen yıl kalp rahatsızlığı teşhisi koyulan ve ameliyatı Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) yapılan Kırgızistan Milli Muhafız Birliği Daire Başkanı Albay Asanaliyev, ailesiyle Bişkek Büyükelçiliği Askeri Ataşesi Kurmay Albay Gökhan Peker'i ziyaret etti.

Ziyareti sırasında kendisini yeniden hayata bağlayan TSK'ya, GATA doktorlarına ve Türk halkına teşekkür eden Asanaliyev, "Bir süredir göğüs ağrısı çekiyordum. Kırgızistan'da doktorlar teşhis koydu ama yaşım ve tıbbi imkansızlıklar nedeniyle ameliyatın riskli olduğu söylendi. Beni Türkiye'ye gönderdiniz. Sağlığıma kavuştum. Şahsınızda hem TSK'ya ve ameliyatı gerçekleştiren ekibe hem de Türk halkına teşekkür ediyorum" ifadesini kullandı.

Albay Asanaliyev, Türkiye'de ameliyat olmadan önce sağlığının çok kötüleştiğini belirterek, Türk doktorları sayesinde görevini eskisinden daha iyi yapar duruma geldiğini söyledi.

Görüşmenin sonunda Asanaliyev, Peker'e Kırgız kalpağı ve milli çalgısı "komuz", eşi Rahat Asanaliyev de Peker'in eşine çiçek ve şal hediye etti.

Kaynak: AA / Güncel

Kırgızistan Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title