Haberler

Kırcı, Çete Suçundan Yargılanmanın 'Ağırına Gittiğini" Söyledi

İstanbul 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde Görülen Duruşmaya Başka Suçtan Tutuklu Kürşat Yılmaz Ve Haluk Kırcı Ve Bazı Tutuksuz Sanıklar Katıldı. Yaklaşık 5 Yıldır Devam Eden Davada İlk Kez Hakim Karşısına Çıkan Haluk Kırcı, Suçlamaları Kabul Etmeyerek, "2000'de Eskişehir Cezaevi'ndeyken Bu Suçu İş...

İstanbul 11`inci Ağır Ceza Mahkemesi`nde görülen duruşmaya başka suçtan tutuklu Kürşat Yılmaz ve Haluk Kırcı ve bazı tutuksuz sanıklar katıldı. Yaklaşık 5 yıldır devam eden davada ilk kez hakim karşısına çıkan Haluk Kırcı, suçlamaları kabul etmeyerek, ¨2000`de Eskişehir Cezaevi`ndeyken bu suçu işlediğim iddia ediliyor. Bir süre önce rahmetli olan Muzaffer Dağdeviren eski dava arkadaşımdır. 1980 sonrası Mamak Cezaevi`nde beraber kaldık. Daha sonra kendisi radikal İslamcı grupların içine girince bağımı koparttım. Eskişehir Cezaevi`nde ise aile görüşlerinde karşılaştığımızda birkaç kez selamlaştık. Kürşat Yılmaz`ı da Eskişehir Cezaevi`nden tanırım. Onunla da tanışıklığımız selamlaşmanın ötesine gitmez. Hayatımın hiçbir döneminde ne mafya oldum ne de mafyacılık yaptım. Hayatımda böyle adi bir olayla suçlanmadım. Şu anda siyasi hükümlü olarak yatıyorum. Bu iddia çok ağrıma gidiyor. Mafya ile ilgim ispatlansın ben hepsinin cezasını çekmeye razıyım¨ dedi. Kürşat Yılmaz ise beraatini talep etti.

Sanıkların tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti dosyadaki eksikliklerinin giderilmesi için duruşmayı erteledi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Haluk Kırcı, Kürşat Yılmaz ve Muzaffer Dağdeviren`in ¨çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve yönetmek¨ ve ¨gaspa teşebbüs¨ suçlarından 21 yıldan 29 yıla kadar ağır hapsi isteniyor. Diğer sanıkların ise ¨örgüt üyesi olmak¨ ¨adam öldürmeye teşebbüs¨ ve ¨örgüte yardım yataklık¨ ¨silahlı gasp, tehdit, ruhsatsız silah bulundurmak¨ iddialarıyla 3 yıl ile müebbet ağır hapis cezası arasında değişen cezalara çarptırılması talep ediliyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title