Haberler

Kırcaali'de Ramazan'da Camiler Dolup Taşıyor

Türklerin yoğun olarak yaşadığı Bulgaristan'ın güneydoğusundaki Kırcaali kentinin Bölge Müftüsü Beyhan Mehmet, Ramazan ayında Türkiye'den gelen misafirlerle birlikte camilerin "dolup taştığını" söyledi.

Türklerin yoğun olarak yaşadığı Bulgaristan'ın güneydoğusundaki Kırcaali kentinin Bölge Müftüsü Beyhan Mehmet, Ramazan ayında Türkiye'den gelen misafirlerle birlikte camilerin "dolup taştığını" söyledi.

Bölge Müftüsü Mehmet, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kırcaali kentindeki Müslüman cemaatinin birlik ve huzur içinde olduğunu belirtti. Mehmet, "Sadece Kırcali'de değil, tüm bölgedeki halkımız Ramazan ayını coşku içinde geçiriyor" dedi.

Mehmet, Türkiye'den gelen akrabalarıyla birlikte mutlu günler yaşayan Müslümanların ibadetlerini yerine getirdiklerini ifade ederek, "Türkiye'den gelen misafirlerimizle birlikte bölgede camiler dolup taşıyor" diye konuştu.

Aynı duyguları yaşayan komşu Türkiye'de tüm Müslümanlara Ramazan ayında huzur ve mutluluk dileyen Mehmet, Türkiye'nin bu kutsal zamanlarda Somali'ye yönelik yardım kampanyasından çok etkilendiğini, kampanyanın tüm dünyaya güçlü bir örnek olduğunu söyledi.

Oruçlu olmayan bir kişinin iftar verdiğinde oruç tutmuş gibi sevaba laik olduğunu kaydeden Mehmet, "İslam dünyasının en mutlu zamanlarından biri olan Ramazan ayında içimizdeki iyiliğimizi, kardeş, akraba ve dostlarımızla birlikte paylaşarak, daha mutlu ve daha huzurlu olalım" çağrısında bulundu.

-Cami avlusunda iftar?

Müslümanların kutsal Ramazan ayı boyunca Kırcaali Merkez Camisi'nin avlusunda kurulan çadırda cemaatin her akşam iftar sofrasında da bir araya geldiğini belirten Mehmet, kentteki sadece işadamları değil, hayırsever sıradan insanların da akşam vakti iftar sofrasının kurulmasına maddi destek verdiğini ifade etti.

Her akşam en az 50 kişiye "bereketli bir yemek" sunulduğunu belirten Beyhan Mehmet, akşam namazından çıkan Müslümanların bir yandan lezzetli ve doyurucu yemek yerken, diğer yandan da kendi aralarında sohbet ederek aynı duyguların içerisinde bulunma zevkini paylaştıklarını söyledi.

Kırcaali Bölge Müftüsü Mehmet, görmeyen kişilere yönelik hazırlanan bir Kur'an-ı Kerim kitabının İstanbul'dan kendisine özel olarak getirildiğini belirterek, "Bölge halkımızdan daha önce de bu konuda talep gelmişti. Kur'an'ı okumak ve öğrenmek isteyen göremeyen arkadaşlarımızdan bir grup oluşturursak, bu kitabı hazırlayan kişiler yanlarına gelip, onlara ücretsiz olarak ders vermeye hazırlar" dedi. - KIRCAALİ

Kaynak: AA / Dünya

Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title