Haberler

Kirazlı Köyü'nde Tartışmalı Yol Genişletme Çalışmaları Başladı

Kuşadası’na bağlı Kirazlı Köyü’ndeki yol genişletme çalışmaları başladı. Uzun süreden beri gündemde olan çalışmaların ilk etabı yolun Kirazlı Köyü sınırları içerisini kapsıyor. Bu arada, Ekolojik Köy Projesi kapsamındaki Kirazlı Köyü’nün sakinleri ise tarım alanlarını yok edeceği gerekçesiyle yol genişletme çalışmalarına karşı çıkıyor.

Kirazlı Köyü Mezarlığı’ndan Değirmenderesi’ne yakın noktadaki Kuşadası Belediyesi mücavir alan sınırına kadar olan noktada sürdürülecek yol yapım çalışmalarının ilk bölümü Kirazlı Köyü Mezarlığı yanından start aldı. Yol genişletme çalışmalarının ikinci etabı, belediye mücavir alan- Söke bağlantısına kadar olan bölümde gerçekleştirilecek. Yol genişletme çalışmalarının ilk etabında köy mezarlığından belediye mücavir alan sınırındaki çeşmeye kadar olan bölüm yapılacak. Özellikle Belen olarak bilinen Değirmenderesi su kaynağının üst tarafındaki alanda kayalar kırılacak. Bu alandaki kayaların kırılması ve yol genişletme çalışmalarının iki ayda bitirilmesi planlandı. Mayıs sonunda yapılacak asfaltlama çalışması ile, yolun köy sınırları içindeki bölümü tüm olarak bitirilmiş olacak. Bu süre içinde ise Kirazlı ve Gökçealan köylerine gidiş-geliş Atatürk Yolu üzerinden verilecek.

Kuşadası’na giriş noktalarından biri olan Kuşadası-Kirazlı yolu; uzun süredir ıslah edilmeyi bekliyordu. Uzun yıllardır Kirazlı Köyü üzerinden “geniş bir yol geçeceği” iddiası kafaları karıştırmıştı. Bu konuda yapılan ön çalışmalara Kirazlı Köylüleri müdahale etmişler ve

“geniş bir yol, tarım arazilerimizi yok edecektir. Buna karşıyız” demişlerdi. Kirazlılar son olarak; 1/ 100 binlik plan taslaklarında Atatürk Yolu’ndan daha geniş bir yolun Kirazlı üzerinden yapımına karşı çıkmış ve bunu plancı Semra Kutluay’a 14 Aralık 2006’da resmi bir dilekçe ile bildirmişlerdi. Kirazlı Köyü Muhtarlığı ve Kirazlı Köyü Ekolojik Yaşam Derneği ortak imzalı dilekçede; “Aydın-Muğla-Denizli 1/ 100 bin Ölçekli Çevre Düzeni Planı Araştırma Raporu’nu ve Kuşadası ile ilgili ‘seçenek’ haritaları ve notlarını inceledik. Mevcut projede Kuşadası-Söke yolu genişliğinde bir yolun; Kirazlı Köyümüz üzerinden Çamlık’a bağlandığını gördük. Kirazlı Köyü üzerinden haritada belirtilen genişlikte bir yolun geçmesi; köyümüzün tarım alanlarını önemli ölçüde yok edeceği ortadadır. Kirazlı Köy Halkı geçimini yüzde yüz tarımdan sağlamaktadır. Bundan dolayı böyle bir şey Köy Halkı tarafından kabul görmemektedir. Ayrıca; köyümüzde “Ekolojik Köy Projesi" kapsamında iki yıldır ekolojik tarım çalışmaları başlamış ve 10 yılı kapsayan bir proje yürütülmektedir. Köy içinden ya da tarım arazilerimizden geçecek yol tarım arazilerimizi yok ettiği gibi; yolda oluşacak yoğun trafik ve benzeri olumsuz etkenler, bu projemizin uygulanmasını imkansız kılacaktır. Küçük parçalı tarım arazileri üzerinde yürütülen aile tarımını destekleyen ekolojik tarım projemizin bu ve benzeri uygulamalarla engellenmesini istemiyoruz. Sonuç olarak; mevcut projede görülen yol güzergahı, bölge halkına fayda değil, zarar getirecektir. Kuşadası-Yeniköy-Çamlık güzergahında var olan yolun, Kuşadası-Aydın ana arter yolu olarak kullanılması; çevre ve tarım arazilerine, yerleşim birimlerindeki halka sağlayacağı fayda-zarar ilişkisi açısından daha uygun olacağı görüşündeyiz. Bu görüşlerimizin çalışmalarınızda dikkate alınmasını talep ediyoruz “ denilmişti.

(ZH-İK)

22.01.2008 23:27 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title