Haberler

Kiralık Araçlı 2 Kampçı, Jandarmayı Alarma Geçirdi

MANİSA'nın Şehzadeler İlçesi'ndeki ormanlık alanda kamp yapan Hollanda uyruklu Frank Ettema ile yanındaki Türk kadın arkadaşı S.G.'nin kiraladıkları otomobil için 'terk edilmiş araç' ihbarı güvenlik güçleri alarma geçirdi.

MANİSA'nın Şehzadeler İlçesi'ndeki ormanlık alanda kamp yapan Hollanda uyruklu Frank Ettema ile yanındaki Türk kadın arkadaşı S.G.'nin  kiraladıkları otomobil için 'terk edilmiş araç' ihbarı güvenlik güçleri alarma geçirdi.

Spil Milli Parkı'nın Atalanı Mevkii yakınlarında dün saat 20.00'de terk edilmiş bir araç ihbarı alan jandarma ekipleri, otomobilin çevresinde arama çalışmalarına başladı. Gece geç saatlere kadar süren çalışmalardan sonuç alınamadı. Çalışmalar sabaha ertelendi. Bu sırada yapılan plaka sorgulamasında, aracın İzmir'den Hollanda uyruklu 45 yaşındaki Frank Ettema tarafından yanında Türk kadın arkadaşı ile kiralandığı belirlendi. Ettema'nın bildirdiği iletişim numaralarına jandarma ulaşılamayınca, bölgeye İzmir ve Manisa AFAD ekipleri, AKUT Manisa ile Radyo Amatörleri ve Arama Kurtarma Derneği (Manisa MAT) ekipleri sevk edildi.

Milli Parklar görevlilerine haber vermeden aracı bıraktıkları yerden yaklaşık 2 kilometre uzaklıktaki bir alanda kamp çadırı kurdukları tespit edilen Hollandalı Frank Ettema ile kadın arkadaşı S.G., yaklaşık 20 saat sonra ormanda gezerken bulundu. Ekipleri karşısında gören çift, Milli Park'a kamp yapmak için geldiklerini, kaybolmadıklarını anlattı. Çift, kamp yerinde jandarma ekiplerine ifade verdikten sonra alandan ayrıldı.

Arama çalışmalarıyla ilgili açıklama yapan AKUT Manisa İl Temsilcisi Hakan Özcan, jandarmadan gelen ihbar üzerine buraya geldiklerini ve çalışmalarına yaklaşık 30 kişinin katıldığını ifade etti. Özcan, "AKUT, AFAD, Manisa Amatör Telsizciler Derneği ile ortak çalışma kapsamında aramaya başladığımız şahıslara sağlıklı bir şekilde ulaştık. Kamp yapmak için buraya geldikleri ve haber vermedikleri ortaya çıkınca biz de rahat bir nefes aldık" dedi.

Manisa Amatör Telsizcileri Derneği Başkanı Bahattin Özer ise "Haberi alır almaz ekiplerimiz ile birlikte arama çalışmalarına katıldık. 18 saat sonra iki vatandaşı bulduk. Kiraladıkları otomobili Milli Park'taki orman köşklerinin otoparkına bırakıp, ormanlık alana doğru kamp yapmaya gitmişler. Kendilerine sağlıklı bir şekilde ulaştık" diye konuştu. - Manisa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hollanda İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title