Haberler

Kiptaş Tuzla 2. Etap Konutları Satışa Sunuldu...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Kiptaş'ın Kalite ve Güven Veren Bir Marka Olduğunu Belirterek, "O Kadar Müracaat Var Ki Satışa Çıktığımızdan İtibaren Kura Çekmek Zorunda Kalıyoruz" Dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, KİPTAŞ'ın kalite ve güven veren bir marka olduğunu belirterek, "O kadar müracaat var ki satışa çıktığımızdan itibaren kura çekmek zorunda kalıyoruz" dedi.

KİPTAŞ'ın, Tuzla Konutları 2. Etap'ta inşa ettiği 1728 konutun satışının başlaması dolayısıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Saraçhane'deki binasında tören düzenledi. Kadir Topbaş, törende yaptığı konuşmada, bugüne kadar 16 bin civarında konut yaptıklarını ve bunun teslim edileceklerle birlikte 35 bine ulaştığını, ancak hedeflerinin 50 bin konut olduğunu söyledi. Konutların giriş katlarını özürlülere göre tasarladıklarını ifade eden Topbaş, daha önce bu uygulamaların başka partilerin, iktidarların aklına gelmediğini savundu. Topbaş, İstanbul'un ulaşım problemini çözmek için göreve geldikleri günden bu yana çalışmalar gerçekleştirdiklerini kaydederek, 2012 yılına kadar sadece ulaşım alanında 22,5 katrilyon liralık bir yatırım hedefi koyduklarını söyledi. Ağırlıklı olarak, Büyükşehir Belediyesinin öz kaynaklarıyla yapılan yatırımlarda engellemelerle karşılaştıklarını ifade eden Topbaş, "Diyorum ki maratonda koşan bir insan geriye baktığında düşer. Bizim hedefimiz var, zamanla yarışıyoruz. Bütün ekibimizle İstanbul'u olması gereken noktaya getirme sorumluluğu taşıyoruz" dedi. Topbaş, 3 yıl içerisinde İstanbul'da 1 milyon nüfus artışı olduğunu ve 520 bin aracın trafiğe dahil olduğunu belirterek, "Bu tür problemler birbiri ardına gelmekte ama biz azimle gayretle çalışıyoruz" diye konuştu.

ZEYTİNBURNU'NDA BİNALARIN BOŞALTILMASI

Kadir Topbaş, Zeytinburnu'nda boşaltılan binalara değinerek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Zeytinburnu'nda bir bina daha sarsıntı geçiriyor. Dün gece tahliye ettik. Teçhizatındaki kaçak sebebiyle, teçhizat dediğimiz demirler korozyona uğradığı için sıkıntı yaşanmaya başlanmış. Bilime saygı göstermezsek faturası ağır olur. Bundan sonra bu kentte yanlış yapma hakkımız ve fırsatımız yok."

"BUGÜNÜN SİYASİLERİ HALA GEÇMİŞTE KALDIKLARI İÇİN, BİZ NEREDE YANLIŞ YAPACAĞIZ ONU TAKİP EDİYORLAR"

İstanbul'un çarpık alanlarını, binalarını yeniden yapmak için "Kentsel Dönüşüm Yasası"nı parlamentodan çıkartılmasını talep ettiklerini hatırlatan Topbaş, "Bugünün siyasileri hala geçmişte kaldıkları için, biz nerede yanlış yapacağız onu takip ediyorlar. Ve 'kentsel dönüşüm yasası ile evinizi başınıza yıkacaklar' diye vatandaşı tedirgin ediyorlar. Biz vatandaşa hizmet ediyoruz" dedi.

Topbaş daha sonra ilk başvuruyu yapan Nuray Altuntaş isimli engelli vatandaşın formunu işleme koydu ve engelli vatandaşların kuraya tabi olmayacaklarını söyledi. Törene, AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Sekmen, KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım, Tuzla Belediye Başkanı Mehmet Demirci de katıldı. 20 Nisan 2007'ye kadar satışa sunulacak 1728 konutluk KİPTAŞ Tuzla Konutları 2. Etap evleri, 75, 95 ve 115 metre karelik 3 kısımdan oluyor. Giriş katları fiziksel engelli vatandaşlar için tasarlanan konutların satışına başvuracaklarda, 1 yıl İstanbul'da oturma ve hiç evi olmama şartı aranıyor.

Törenin ardından gazetecilerin sorularını cevaplandıran Kadir Topbaş, "Büyükşehir Belediyesinin 5 tünel yol ihalesini iptal etme sebebinin" sorulması üzerine, tünel inşaatlarının kısa sürede bitmediğini hatırlatarak, "Tünel inşaatlarına katılım yolları da katılarak ihale yapılıyor. Bu katılım yollarına şu anda bizim bir yatırım yapmamız gerekmiyor. 1-1,5 yıl sonra bitecek olan tünelin bu katılım yollarının o zamana yakın bir tarihte ihale edilmesinin daha doğru olduğunu düşündük. Kaynakları zamanında ve doğru kullanmak, parayı iyi yönetmek sorumluluğumuz var bunu başaramazsak zaten bu kente iyi hizmet edemeyiz" diye konuştu. Topbaş, "Büyükçekmece'deki Mimar Sinan Köprülü Kavşağı ile ilgili yıkım kararı verildi. Firma inşaat malzemelerini çekti, ancak işaretlemeleri de kaldırdılar. Yeniden İşaretleme yapılacak mı?" sorusuna karşılık, "İşaretleri ilgili birimiz yapacaktır. Kurulun verdiği karara saygımız var. Daha önce SİT alanında olmadığı için bu projeler kurula sunulma gereği duyulmamıştır. Ama daha sonra bu bölgeyi SİT alanına aldıklarından dolayı burada yapılacak her yapı kurulun izni alınmadan yapılamayacak" dedi. Topbaş, "Dilara Dumrul'un ailesinin davadan vazgeçtiğinin hatırlatılması üzerine de, "Bu tabii onların takdiri. Onlar bu acıyı halen yaşıyorlar, çok kolay değil. Yıllarca da unutmayacaklar bunu. Biz belediye olarak onlara verdiğimiz desteğimizi hiçbir zaman eksik etmeyeceğiz. Davadan vazgeçmiş olmaları davayı durdurmaz. Amme davası devam ediyor. Sorumlular yargılanacak, o süreç devam ediyor" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title