Haberler

Kınıklıoğlu'nun Makalesi New York Tımes'ta

AK Parti Dış İlişkiler Koordinatör Başkan Yardımcısı ve Çankırı Milletvekili Suat Kınıklıoğlu, 'Türkiye'nin Bölgesel Bir Güç Olduğu ve Artık Soğuk Savaş Döneminin Bir Uydu Devleti Olmadığı Yönündeki Zihinsel Değişikliği Başta İsrail Olmak Üzere Tüm Ülkelerin Yapması Gerektiğini' Kaydetti.

AK Parti Dış İlişkiler Koordinatör Başkan Yardımcısı ve Çankırı Milletvekili Suat Kınıklıoğlu, ''Türkiye'nin bölgesel bir güç olduğu ve artık soğuk savaş döneminin bir uydu devleti olmadığı yönündeki zihinsel değişikliği başta İsrail olmak üzere tüm ülkelerin yapması gerektiğini'' kaydetti.

Suat Kınıklıoğlu, New York Times ve International Herald Tribune gazetelerinde ''Biraz Saygı Lütfen'' başlığıyla çıkan makalesinde, İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Danny Ayalon'un Türkiye'nin İsrail Büyükelçisi Oğuz Çelikkol'a yönelik tutumunun ardından İsrail'in özür dilediğini, ancak bu olayın iki ülke arasında süren gerilimin bir başka aşamasından biri olacağını belirtti.

Kınıklıoğlu, ''devlet yönetimi işini iyi bilenlerin, Gazze'deki insani durumun iyileştirilmesi, Yahudi yerleşimlerinin tamamen ve acil olarak dondurulması ve İsrail'in genel olarak barış süreciyle ilgili olarak duruşunda fark edilir değişiklikler olmadığı sürece, Türkiye ile İsrail arasındaki anlaşmazlıkların devam edebileceğini bildiklerini, Türkiye'nin İsrail'in politikalarına itirazının İsrail ve Amerika'da bazılarının iddia ettiği üzere Yahudi düşmanlığı olmadığını da çok iyi bildiklerini'' yazdı.

ABD ve Avrupa ülkelerinin Suriye'yi tecrit etmeye çalıştıkları bir dönemde, Washington'un Türkiye'nin Suriye'ye yönelik açılımını eleştirdiği günleri çok iyi hatırladığını ifade eden Kınıklıoğlu, bugün ise ABD ve Avrupa politikalarının bu konuda tamamen tersine döndüğünü ve şimdi iki tarafın da Suriye ile diyaloğa girmenin doğru yol olduğunu anladıklarını vurguladı.

Avrupalılar'ın Türkiye ile ilgili bu zihinsel değişikliği yapmakta hala zorlandıklarını ve bu yüzden Türkiye-Avrupa ilişkilerinin halen kırılgan olduğuna işaret eden Kınıklıoğlu, İsrail'in de aynı şekilde Türkiye'nin değiştiği ve Orta Doğu'ya yeniden girişinin de kalıcı olduğu gerçeğini tam olarak kabul etmiş görünmediğini ifade etti.

İsrail'in Türkiye ile ilişkilerde 1990'lar dönemine geri dönmeyi arzuladığını belirten Kınıklıoğlu, ''O günler geride kaldı'' dedi ve AK Parti hükümette bile olmasa o dönemin geri gelmesinin pek ihtimal dahilinde olmadığına işaret etti.

Suat Kınıklıoğlu, Türk büyükelçilerine her zaman düzgün bir şekilde davranılması gerektiğini vurgulayarak, bir Türk büyükelçisini küçük düşürmeye yönelik acemi, beceriksiz çabaların, İsrail'in iç siyasi hesaplarının asla bir parçası olmaması gereğinin de altını çizdi.

Kaynak: AA / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title