Haberler

Kınalı Kuzular Askere Uğurlandı

Güncelleme:

Erdemli Belediyesi "Vatan sana canım feda" isimli asker uğurlama programı düzenleyerek, ilçeden bu yıl askere gidecek olan gençleri buluşturdu.

Sanatçı Orhan Ölmez'in sahne aldığı programda, askerlere moral verildi.

İlki geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen ve geleneksel hale getirilen Erdemli Belediyesinin "Vatan sana canım feda" asker uğurlama programı, yoğun bir katılımla düzenlendi. Erdemli Lisesi Kapalı Spor Salonunda gerçekleşen programa protokol ve halkın ilgisi büyük oldu. Bu celp döneminde 200 gencin askere gideceği için gençlere moral vermek üzere düzenlenen programda askerlere anneleri kına yaktı.

Program gündüz saatlerinde Erdemli Belediyesi Kültür Merkezinde gerçekleştirilen asker tıraşı etkinliğiyle başladı. Daha sonra Kültür Merkezinde bulunan hamama giren askerler, öğle yemeğinde buluştu. Gündüz programının sonunda askerler hatıra fotoğrafı çektirdi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda, İmam-Hatip Lokman Seyran Kuran-ı Kerim okudu. Kuran tilavetinin ardından Erdemli İlçe Müftüsü Mahmut Sami Türkmenoğlu asker duası yaptı. Daha sonra kına merasimine geçildi. 200 askere anneleri kına yaktı. Duygulu anların yaşandığı merasim, katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi.

Kına merasiminin ardından ev sahibi sıfatıyla Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu açılış konuşmasını yaptı. Vatan evlatlarına şimdiden hayırlı teskereler dilediğini ifade eden Tollu, bu evlatların ve ailelerinin kendilerine emanet olduğunu dile getirdi. Erdemli Belediyesi olarak ilkelerinin "nerede insan, orada Erdemli Belediyesi" olduğuna vurgu yapan Tollu, sosyal belediyeciliğin her alanda gereğini yaptıklarının altını çizdi. Tollu, konuşmasında şunları söyledi:

"Bugünün mimarları askerimizdir. Dünyanın en asil milletin evlatlarıyız. Dünyaya medeniyet öğreten ataların torunlarıyız. Bizim milletimiz haricinde, dünyada evlatlarını peygamber ocağına düğünle, eğlenceyle yollayan bir başka millet göremeyiz. Dünyada sıcak savaşlar bitti, ekonomik savaşlar başladı. Bu yüzden birliğimizi korumamız gerekiyor. Erdemli'miz birlik ve dirlik içersindedir. Baktılar ki; cephede kaybetmiyoruz; bizi birbirimize kırdırmaya çalışıyorlar. Askere giden gençlerimizin hiç şüphesi olmasın. Annesi, babası, kardeşi, eşi; biz var olduğumuz müddetçe onlar bizlere emanettir. Belediyemiz ilkesi nerede insan; orada Erdemli Belediyesidir. Askere giden gençlerimize şimdiden hayırlı teskereler diliyorum."

Verdiği güzel mesajlardan dolayı izleyiciler tarafından alkışlanan Başkan Tollu'dan sonra, Milliyetçi Hareket Partisi Erdemli İlçe Başkanı Bekir Özsu da yaptığı coşkulu konuşmasında birlik ve beraberlik çağrısı yaparak, askere gidecek olan gençleri kutladı. Özsu konuşmasında Türk Milletinin en önemli özelliklerinden birisinin askerlik olduğuna vurgu yaparak şunları söyledi:

"Kınalı kuzularımız peygamber ocağına gidiyorlar. Allah onlardan razı olsun. Onlar bizim evlatlarımız. Onlar, Alparslan'ların, Yavuz'ların, Fatih'lerin torunudurlar. Türk milletinin en asil temsilcileridirler. Bugün bu program sayesinde güle güle gidiyorsunuz. Gelişiniz de öyle olsun. Allah yar ve yardımcınız olsun."

Programda son olarak Erdemli Kaymakamı Muhittin Pamuk bir konuşma yaptı. Birlik ve beraberlik içerisinde düzenlenen bu program vesilesiyle Erdemli'li askerleri tebrik eden Pamuk, gençlere hayırlı teskereler dileyerek moral verdi. Geçtiğimiz haftalarda Erdemli'de göreve başlayan Kaymakam Pamuk, konuşmasına şöyle devam etti:
"Bizde kurbanlık koçlara kına yakılır; Allah'a kurban olsun diye. Askerlere kına yakılır; vatana kurban olsunlar diye. Herkesin asker üniforması giymesine gerek yok. Biz de herkes asker. Askerlerimize Peygamber ismi Mehmetçik olarak seslenilir. Asker ocağına da Peygamber Ocağı denir. Bu yüzden askerlik kıymetlidir. Bir de askerliğin bizde çok ulvi ve müstesna bir yeri vardır. Evlatlarımıza hayırlı teskereler diliyorum.

Konuşmaların ardından Erdemli Belediyesince hazırlanan asker malzemelerinden oluşan hediyelik asker çantaları protokol tarafından askerlere armağan edildi. Programın bu bölümünde askerler hediyelerini alırken, protokol üyeleriyle hatıra fotoğrafları çektirdiler.

Programın son bölümünde ise ünlü sanatçı Orhan Ölmez sahne aldı. Söylediği birbirinden güzel şarkılarıyla askerlere duygulu anlatan yaşatan Ölmez'in duygusal şarkılarında askerler sahnede dans etti. Daha sonra askerlere moral olsun diye konserinde bol bol hareketli parçalara yer veren Ölmez, sahneden inerek Belediye Başkanı Tollu ve askerlerle birlikte oyun oynadı. Konserde Belediye Başkanı Mükerrem Tollu'nun, sanatçı Ölmez'e Türk bayrağı hediye etmesiyle salonda alkış tufanı koptu.

Yoğun ilginin olduğu programa Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, İlçe Kaymakamı Muhittin Pamuk ve MHP İlçe Başkanı Bekir Özsu'nun yanı sıra İlçe Emniyet Müdürü Ali Doğan, Askerlik Şubesi Başkanı Yüzbaşı Bilgin Gökhan, İlçe Müftüsü Mahmut Sami Türkmenoğlu, Ülkü Ocakları Başkanı Cevat Şahin, Ülkücü İşçiler Derneği Başkanı Hakan Ak, İlçe Kadın Kolları Başkanı Afife Erdem ve yönetimleri, meclis üyeleri, muhtarlar, asker aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title