Haberler

Kınalı Kekliklere Yetiştirme Tesisi

YAŞAD düzenlediği, Güney Marmara Kalkınma Ajansı'nın desteklediği, "Bigadiç Yöresi'nde Av ve Doğa Turizmi'nin Desteklenmesi Projesi" ve keklik yetiştirme tesisleri, basına ve kamuoyuna tanıtıldı.

Yaşam Alanlarını Koruma ve Yaşatma Derneği'nin düzenlediği, Güney Marmara Kalkınma Ajansı'nın desteklediği, "Bigadiç Yöresi'nde Av ve Doğa Turizmi'nin Desteklenmesi Projesi" ve keklik yetiştirme tesisleri, basına ve kamuoyuna tanıtıldı.

Toplantıya, Balıkesir Vali Yardımcısı Mustafa Kemal Özgün, Bigadiç Kaymakamı Süleyman Yıldırım, AK Parti'li Bigadiç Belediye Başkanı Mustafa Göksel, Balıkesir Çevre Orman Müdürü Emine Tamer katıldı. Proje Koordinatörü YAŞAD Başkanı Hakkı Kurtuluş Demir, Bigadiç'te av ve doğa turizmini geliştirmeyi, turizm potansiyelini tüm yıla yaymayı hedeflediklerini vurguladı.

Proje ile turizm sektöründe bölgenin rekabet gücünü artırmayı ve ekonomik gelişime yönelik yenilikçi uygulamaların desteklenmesini istediklerini belirten Demir, Bigadiç'te hızla gelişen termal turizme av ve doğa turizmi ile katkı verme düşüncesinde olduklarını söyledi.

Yok eden, tüketen değil, üreten ve doğaya katkı vererek turizm faaliyeti yürütmeyi temel ilke olarak gördüklerini ifade eden Demir, "Bu kapsamda 12 ay sürecek projemizde yürüteceğimiz ana faaliyetler arasında, Bigadiç'te avcı ve köylülere yönelik sürdürülebilir yaban yaşamı ve avcılığın doğa turizmindeki önemi konulu 500 kişiyi kapsayan bilinçlendirme toplantıları yapılacak.

Yöre halkı ve avcılar arasından seçilecek 40 gence, bölgenin turizm potansiyeline katkı amaçlı eğitim verilecek. Bigadiç Karal Kınalı Keklik Avlak Sahası'nda avcı rehberi olarak görev yapmak üzere, yöreden 10 kişi eğitime alınacak.

Termal otel, termal devre mülk ve lokanta gibi tesislerde turizm sektöründe hizmet veren personele mevcut hizmet kalitesinin artırılmasına yönelik, yörenin doğal ve kültürel değerler ile ilgili eğitim faaliyetleri gerçekleştirilecek" dedi.

YETİŞTİRME TESİSİ

Bigadiç Kınalı Keklik Yetiştirme Tesisi'ne yem yapma ünitesi kuracaklarını ifade eden Demir, tesiste kullanılmak üzere araç ve ekipman alacaklarını belirtti. Demir, tesis için 3 bin damızlık kınalı keklik ayıracaklarını, kalanların ise avlak ve doğal alanlara salınacağını anlattı.

Bölgenin av ve doğa turizmi açısından tanıtımına yönelik bir plan hazırlayacaklarını belirten Hakkı Kurtuluş Demir, "Bigadiç'te her yıl geleneksel olarak düzenlenen Av Bayramı'na destek olmak amacıyla, konunun uzmanların katılımıyla Av ve Doğa Konferansı düzenleyeceğiz. Projenin tanıtımı için, broşür ve poster ile yöredeki av ve doğa turizminin tanıtımına yönelik DVD ve kitapçıklar hazırlayacağız" diye konuştu.

Projenin ve Bigadiç yöresindeki av ve doğa turizmi faaliyetlerinin işlendiği kısa bir belgesel film de hazırlayacaklarını kaydeden Demir, "Kınalı keklik ve doğa turizmi denilince, akla Bigadiç'in gelmesinin sağlayarak yerli ve yabancı turistler için ilçemizi çekim merkezi haline getireceğiz" dedi.

YAVRU KEKLİKLERİ GÖSTERDİ

Hakkı Kurtuluş Demir, konuşmasının ardından tanıtım toplantısına katılanlara yumurtadan çıkan keklik yavruları ile büyümelerinin çeşitli aşamalarındaki kınalı keklikleri gösterdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title