Haberler

'Kına Geceli' Asker Uğurlama

Kayseri'nin Hacıcılar İlçe Belediyesi, 1987/1 Tertip Askere Gidecek 110 Kişi İçin 'Kına Gecesi' Düzenledi. Gecede Doyasıya Eğlenen Gençlere Protokoldeki İsimler ve Yakınları Ellerine Kına Yaktı.

KAYSERİ'nin Hacıcılar İlçe Belediyesi, 1987/1 tertip askere gidecek 110 kişi için 'Kına Gecesi' düzenledi. Gecede doyasıya eğlenen gençlere protokoldeki isimler ve yakınları ellerine kına yaktı.

Hacılar Belediyesi Düğün Salonu'ndaki 'Kına Gecesi'ne Hacılar Kaymakamı Uğur Bulut, Belediye Başkanı Ahmet Herdem, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan, Kayseri Müftüsü Şaban İşlek, İlçe Jandarma Komutanı İbrahim Şahin, İlçe Emniyet Amiri Murat Altınsoy, ve diger yöneticiler ile askere gidecek gençlerin aileleri katıldı. Asker adaylarının güle oynaya askere gitmelerini istedikleri için 'Kına Geceleri' düzenledikleri belirten Hacılar Belediye Başkanı Herdem, şöyle dedi:

''Tüm faaliyetlerimizde en iyisini yaptık. Ticaretin, sanayinin en iyisini yapıyoruz. Askerliğin de en iyisini yapacağımıza inanıyorum. Hacılarlılar'a da bu yakışır. Askere giden gençlerimizin güle güle gitmelerini, anne- babaları gibi komutanlarına saygıda kusur etmemelerini diliyorum.''

Yurdun çeşitli yerlerindeki asker uğurlamalarında havaya ateş açılması, trafik kazaları oluşması ve düzensiz konvoylarla gürültü kirliliği gibi yollarla bir takım olumsuzluklar görüldüğünü hatırlatan Kaymakam Uğur Bulut, ''Hacılar Belediyesi'nce düzenlenen gecenin disiplinli bir ortamda gerçekleşmesi sebebiyle gençler sorunsuz bir şekilde eğlenme ve birbirini görme fırsatını buldu'' dedi.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan'ın dua etmesi ve asker adaylarının eline kına yakılmasıyla devam eden programda, ilçedeki müzik öğretmeni Ebru Karma, sevilen türküleri seslendirdi.

Umut ASMA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title