Haberler

Kimyager Dilge Şen'e Çarparak Ölümüne Neden Olan Taksi Şoförüne Tahliye Kararı

Kimyager Dilge Şen'e çarparak ölümüne neden olan taksi şoförüne tahliye kararı Genç kimyagere çarpmış ardından olay yerinden kaçmıştıİSTANBUL - Kimyager Dilge Şen'e çarparak ölümüne neden olan ve "Taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" suçundan yargılanan taksici Mesut Yılmaz hakkında...

Kimyager Dilge Şen'e çarparak ölümüne neden olan taksi şoförüne tahliye kararı

Genç kimyagere çarpmış ardından olay yerinden kaçmıştı

İSTANBUL - Kimyager Dilge Şen'e çarparak ölümüne neden olan ve "Taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" suçundan yargılanan taksici Mesut Yılmaz hakkında tahliye kararı verildi.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya taraf avukatları katılırken Dilge Şen'in yakınları da salonda hazır bulundu.Mahkeme heyeti, olay yerinde keşif yapıldığını ve bilirkişi raporu düzenlendiğini belirtti.

Bilirkişi raporuna ilişkin görüşü sorulan müşteki avukatı, raporda yaya geçidi ile çarpma noktası arasında 172 metre mesafe olduğunu olduğunun tespit edildiğini belirterek, "Bilirkişi görevini aşarak kusur tespiti yapmıştır. Ceza Genel Kurulu kararında tek bilirkişinin kusur tespiti yapamayacağı belirtilmiştir, kusur tespiti yapılması için Adli Tıp Kurumu İhtisas Dairesi ya da Üniversite öğretim üyelerinden oluşturulacak heyetçe belirlenmesi gerekir, ayrıca üzerinde tedbir konulmasını talep etmiştik. Sanığın kaza sonucu kaçması ve delilleri karartması nedeniyle tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep ederiz" dedi.

Söz alan sanık avukatı, "Bilirkişi raporu Trafik Kazaları Araştırma Uzmanı tarafından hazırlanmıştır. İki bilirkişi raporunda da asli kusur yayalarda bulunmuştur.Müvekkilim tali kusurludur, tüm deliller toplanmıştır. Müvekkilim tahliyesini talep ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Esas hakkında mütaalasını belirten Cumhuriyet Savcısı, olay tarihinde taksi şoförlüğü yapan sanığın yolun karşısına geçmeye çalışan Dilge Şen ve Cevahir Gençoğlu'na çarptığını, bu çarpma neticesinde Dilge Şen'in vefat ettiğini, Cevahir Gençoğlu'nun yaralandığını ve sanığın aracı durdurmayarak olay yerinden kaçtığını belirterek, sanık Mesut Yılmaz'ın "Taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olmak" suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını, tutuklu kaldığı süre ve kusur durumu gözetilerek hükmen tahliyesine karar verilmesini istedi.

Bunun üzerine Dilge Şen'in babası söz alarak, "Başından beri ölen suçlu gösteriliyor, olayın tanığı anlatımlarıyla bilirkişi raporlarını örtüşmemektedir, sanığın cezalandırılmasını istiyorum" dedi.

Duruşmaya katılan ve kaza anında Dilge Şen'in yanında olan Katılan Cevahir Gençoğlu raporu kabul etmediklerini belirterek, "Kaldırıma adım atmak için ayağımı kaldırdım. Ne korna, ne fren olmadı. Sanığın tutuklu kalmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

Dilge Şen'in annesi Güler Şen söz alarak, "Benim canım yandı, onların da canı yansın" dedi.

Son savunması sorulan sanık, "Önceki savunmalarımı tekrar ederim, olaydan dolayı pişmanım. Olay yerinde ışıklara 70-80 metre mesafe vardı. Beraatimi istiyorum" dedi.

Ara kararını açıklayan mahkeme, olay yerinde keşif yapılmış ve bilirkişi raporunu aldırılmış olmasına göre, yeniden rapor aldırılması yönündeki katılan tarafın taleplerinin reddine karar verirken, müşteki avukatına esas hakkında beyanda bulunabilmesi için süre verilmesine hükmetti.

Tutuklu sanığın üzerine atılı suçun vasıf ve mahiyetini, mevcut delil durumunu ve tutuklu kaldığı süreyi dikkate alan mahkeme sanığın tahliyesine karar verdi. Duruşma eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

İddianameden

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 16 Aralık 2016 tarihinde şüpheli Mesut Yılmaz'ın Kartal sahil yolunda karşıdan karşıya geçmeye Dilge Şen'e çarparak ölümüne, Cevahir Gençoğlu'na çarparak da yaralanmasına neden olduğu anlatılmıştı.

İddianamede,şüpheli Mesut Yılmaz'ın, kazadan sonraki kavşaktan ters yöne döndüğü, aracını yavaşlatarak kaza yerine baktığı,durmayarak aracı ile yoluna devam ettiği belirtilmişti. İddianamede, taksici Mesut Yılmaz hakkında "Taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olmak" suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenmişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3. Sayfa

Adli Tıp Kurumu Mesut Yılmaz İstanbul 3. Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title