Haberler

Kimsesiz Çocuklar Kimsesiz Annelerle Buluştu

Tüm Dünyada Coşkuyla Kutlanan Anneler Günü'nde Darülaceze'nin Çocuksuz Anneleri, Çocuk Esirgeme Kurumu'nun Annesiz Çocuklarıyla Buluştu.

Tüm dünyada coşkuyla kutlanan Anneler Günü'nde Darülaceze'nin çocuksuz anneleri, Çocuk Esirgeme Kurumu'nun annesiz çocuklarıyla buluştu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Kayışdağı Darülaceze Müdürlüğü, her yıl olduğu gibi bu yıl Anneler Günü'nde de duygu dolu buluşmalara sahne oldu. Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu Emrullah Turanlı Çocuk Evi'nde yaşayan 20 kimsesiz çocuk, Anneler Günü'nü evlatsız geçiren Darülaceze annelerini ziyaret etti.

Kayışdağı Darülaceze Tesisleri Güven Sitesi'nde gerçekleşen buluşmaya 20 kimsesiz çocuk ve 200 Darülaceze annesi katıldı. Anneler Günü'nü kutlamak için yeni kıyafetlerini giyerek gelen çocuklar, buluşma sırasında yanlarında getirdikleri karanfilleri Darülacezeli annelere verdi. 7-12 yaş arası 20 çocuğu bağırlarına basan Darülacezeli anneler, tören boyunca duygusal anlar yaşadı.

Böylesine anlamlı bir günde evlat özlemlerini bu çocuklarla gideren Darülaceze annelerinden 68 yaşındaki Fadime Yalçın, tören boyunca gözyaşlarını tutamadı. 11 yaşındaki Gülşah Kaya'yı seven Fadime Yalçın, annelerin evlat acısı tatmaması için Allah'a sürekli dua ettiğini anlattı.

65 yaşındaki Darülaceze sakini Ayşe Taş ise bu mutlu günlerinde çocukları kendileriyle buluşturan Darülaceze ve Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu yöneticilerine teşekkür etti.

Darülaceze tesislerinde ayrıca Anneler Günü münasebetiyle kutlama programı düzenlendi. Kayışdağı Darülaceze bayan sakinlerinin yanı sıra kurum yöneticileri ve çalışanlarının katıldığı programda, Darülaceze annelerine çeşitli hediyeler dağıtıldı. Çeşitli okullardan gelen müzik gruplarının seslendirdiği mini konserlerin yer aldığı kutlamanın ardından anneler yeniden sitelerine döndü.

(İST-ED-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title