Haberler

Kimse Yok Mu Filipinler İçin Stand Açtı

Güncelleme:

Kimse Yok Mu Samsun Şubesi, tayfun felaketi nedeniyle zor günler geçiren Filipinler için bağış ve bilgilendirme standı açtı. Kimse Yok Mu ASYA ekipleri de, broşür dağıtarak, felaket hakkında Samsunluları bilgilendirdi

Tayfun felaketi nedeniyle Filipinler'de bulunan Kimse Yok Mu, ASYA Arama Kurtarma ekibinin aracılığıyla bölgede yaptığı ilk incelemelerin ardından dağıttığı 25 tonluk yardım malzemesine ilave olarak tam 1 milyon dolarlık acil yardım kararı daha aldı. Kimse Yok Mu Samsun Şubesi de, şehrin belirli yerlerinde stand açarak, vatandaşları konuya duyarlı olmaya davet ediyor.

Ölü sayısının 10 bini aştığı tahmin edilen Filipinler'de taş üstünde taş kalmazken, hızı saatte yer yer 275 kilometreyi bulan rüzgarın oluşturduğu 15 metrelik dev dalgalar Filipinler'de kıyamet sahnelerini aratmadı. Binlerce binanın yerle bir olduğu, heyelan ve devrilen ağaçlar nedeniyle yolların kapandığı, havaalanlarının yıkıldığı ve 5 milyonu aşkın kişinin afetten 1. derecede etkilendiği Filipinler'de tam anlamıyla bir insanlık dramının yaşandığı belirtiliyor.

Kimse Yok Mu Samsun Şubesi de, arama kurtarma faaliyetlerini yürüten ASYA ekipleriyle Mecidiye Çarşısı girişi, Subaşı ve Fatih Sultan Mehmet Caddesi'nde stantlar açarak, Samsunluları bilgilendiriyor. Kimse Yok Mu Asya Ekip Lideri Uğur Yücel, Filipinlerde bölgede arama-kurtarma ve acil yardım faaliyetlerinde bulunan Kimse Yok Mu ASYA Arama Kurtarma Ekip Lideri İsmail Büyükay ile sürekli görüştüklerini belirterek, "Filipinler'de durum içler acısı. İnsanlar çamurların ve balçıkların arasından yiyecek bulmaya çalışıyor. Bölgede yardım faaliyetlerine devam eden az sayıda yardım kuruluşundan bir tanesiyiz. Askeri helikopterler yardımıyla ulaşımın olmadığı bölgelerde 25 ton acil yardım malzemesi dağıttık" dedi.

SAMSUNLULARA YARDIM ÇAĞRISI

Konuyla ilgili açıklama yapan Kimse Yok Mu Samsun Şube Başkanı Mustafa Baş da, Samsunluları konuya duyarlı olmaya davet ederek, "İlk incelemelerin ardından Genel Merkezimiz, afet bölgesinde 25 tonluk bir yardım malzemesi dağıttık. Şimdi, ihtiyaçlar doğrultusunda 1 milyon dolarlık bir acil yardım kararı daha alındı. Hamiyyetperver milletimizin destekleri sürdükçe yardımlarımız katlanarak artacaktır. İleri ki günlerde ASYA ekibimizin Filipinler'deki sayısını artırmak için de çalışmalar yapılacak. Zorda kalmış bir millete yardım eli uzatmak bir insanlık vazifesidir. Herkesi bu felaket karşısında duyarlı olmaya davet ediyorum" diye konuştu.

Yardımseverler nasıl bağış yapabilir?

Filipinler'de devam eden yardım çalışmalarına destek vermek isteyen yardımseverler FİLİPİNLER yazıp 5777'ye SMS gönderebilir ya da Samsun Şubesi'ne makbuz karşılığı bağış yapılabileceği belirtildi.

Kaynak: Bültenler / Dünya

Filipinler Samsun Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title