Haberler

'Kimse Yok mu?' Derneğinin Lojistik Merkezi Açılışı

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Türkiye'nin büyük bir medeniyete ve tarih tecrübesine de sahip olduğuna işaret ederek, 'Bu topraklarda birlikte hareket etme kültürü, yardımlaşma ruhu mevcuttur. Bizim ihtiyacımız olan ise toplumsal hafızamızı tazeleyerek bunları yeniden hatırlamak ve günlük hayatımıza nakşetmektir' dedi.

'Kimse Yok mu Derneği'nin Ankara Lojistik Merkezi ile Eğitimi Sevenler Derneği 'Hamdi Koç Okuma Salonu'nun açılış törenine katılan Bakan Kavaf, Türk halkının yardım etmenin, dayanışmanın manasını iyi bilen, büyük bir medeniyetin mensupları olduğunu ifade etti.      Vakıf kültürüyle yoğrulmuş bir millet olarak, Türk insanının yüzlerce yıldır parasıyla, malıyla, tüm gücüyle hayır işlerinde yarıştığını, hayatını, zamanını hizmete vakfettiğini anlatan Kavaf, 'Tarihimize baktığımızda, Osmanlı Devleti'nin sancak denilen üç yüz idari biriminden her birinde yaklaşık bine yakın vakıf olduğunu görüyoruz. Aynı zamanda bu vakıfların genel bütçesi de devlet bütçesinin üçte birine eşittir. İşte bizi diğer milletlerden ayıran en önemli vasfımız bu yardımlaşma ve dayanışma ruhudur' diye konuştu.      Kavaf, şunları söyledi:

'Türkiye toplumsal birikimi yüksek, sosyal ve kültürel formasyonu itibariyle sayısız erdemi bünyesinde barındıran, insan varlığıyla sadece bu topraklar adına değil, tüm insanlık adına potansiyel taşıyan bir ülkedir. Aynı zamanda büyük bir medeniyete ve tarih tecrübesine de sahiptir. Bu topraklarda birlikte hareket etme kültürü, yardımlaşma ruhu mevcuttur. Bizim ihtiyacımız olan ise toplumsal hafızamızı tazeleyerek bunları yeniden hatırlamak ve günlük hayatımıza nakşetmektir.'

Hayır yarışında 'Kimse Yok mu' Derneğinin önemli bir kilometre taşı olduğunu belirten Kavaf, 'Bu dernek; Kimse Yok mu? sorusuna üstad Necip Fazıl'ın sözleriyle sağına soluna bakmadan fert fert 'ben varım' cevabını vermenin en güzel örneğini yalnız ülkemizde değil, tüm dünyada vermektedir' dedi.      Derneğin çalışmalarının devletin yaptığı sosyal politikalara önemli bir destek oluşturduğunu ifade eden Kavaf, 'Hepimizin ortak çabasıyla çocuklarımızın ve gençlerimizin bu ülkeyi çok daha güzel yarınlara taşıyacağına inanıyorum' dedi.      Bakan Kavaf, açılışı yapılan derneğin Ankara Lojistik Merkezi'nin hayırlı olmasını da diledi.

- "MAZLUMLARIN DUASINI ALDIK" -

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de derneğin Ankara'da açtığı bu çapta bir müessese için geç bile kaldığını ifade ederek, 'Çünkü dünyanın dört bir tarafına ulaştığını biz gayet iyi biliyoruz. Nerede yardım bekleniyor, dernek çalışanları orada' dedi.      AK Partili belediyeler olarak Ankara'nın her bölgesine gereken yardımları yaptıklarını anlatan Gökçek, 'Bizim için alt ve üst yapı kadar mutlaka aç açık kalan insanlara yardımcı olmak da en az bu kadar önemli. Bütün samimiyetimle söylüyorum, bugüne kadar işlerimiz rast gittiyse bu kadar az parayla bu kadar çok iş yapıldıysa bunun altında yatan tek neden, o mazlumların duasıdır. Başka bir neden değildir' diye konuştu.

Siyasi partilerin kendilerini zaman zaman yaptıkları yardım işleri nedeniyle eleştirdiğini ifade eden Gökçek, 'Ancak bakıyorsunuz ki dönüp dolaşıp aynı şeyi kendileri de yapmak zorunda kalıyorlar' dedi. Derneğin gayretleriyle birlikte Ankaralıların da gayretinin önemli olduğunu belirten Gökçek, 'Ama inanıyorum ki iş bu noktalara geliyorsa, Türkiye'de pek çok hayırlı hizmete imza atan kardeşlerime özellikle istikameti gösteren büyüğümüz var. Onu da burada gerçekten şükranla anıyoruz. İnşallah yardımı alanlar azalır, yardımı yapanlar çoğalır' diye konuştu. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül de merkezin Ankara ve Türkiye'ye hayırlı olması temennisinde bulundu.

Dernek Başkanı Mehmet Özkara ise derneklerinin yardım yapmaya muhtaç olanlarla yardıma muhtaç olanlar arasında köprü görevi üstlendiğini anlattı. Özkara, derneklerinin din, dil, renk ayrımı yapmadan dünyanın dört tarafına yardım yaptığını anlattı.      Konuşmaların ardından Bakan Kavaf, Eğitimi Sevenler Derneğince açılan 'Hamdi Koç Okuma Salonu'nun yapımındaki katkılarından dolayı Hamdi Koç'un oğlu Servet Koç'a plaket verdi. Daha sonra merkezlerin açılışlarını yaparak gezen Kavaf, yetkililerden bilgi aldı.     - ANKARA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title