Haberler

Kimse Yok mu Derneği Adana Şubesi Açıldı

Kimse Yok mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Mehmet Zeki Özkara, Bugün Adana'nın Çok Anlamlı ve Gurur Verici Bir Gün Yaşadığını Belirterek, "Nerede 'Kimse Yok mu? ' Diyen Varsa, Başı Okşanacak, Yanında Olunacak, Acıları Dindirilecek, Yanlızlıkları Giderilecek" Dedi.

Kimse Yok Mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Mehmet Zeki Özkara, bugün Adana'nın çok anlamlı ve gurur verici bir gün yaşadığını belirterek, "Nerede 'Kimse yok mu?' diyen varsa, başı okşanacak, yanında olunacak, acıları dindirilecek, yanlızlıkları giderilecek" dedi.

Merkezi İstanbul'da bulunan Kimse Yok Mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği'nin Adana Şubesi düzenlenen törenle açıldı. Açılışta konuşan Genel Başkan Özkara, bugün Adana'nın çok anlamlı ve gurur verici bir gün yaşadığını ifade ederek, "'İnsanlık adına iyi ve güzel olan herşeyde varız' sloganıyla yola çıkan Kimse Yok Mu Derneği ile, nerede 'Kimse yok mu?' diyen varsa başı okşanacak, yanında olunacak, acıları dindirilecek, yanlızlıkları giderilecek. Adanalılar, 'Biz varız' diye Adana ve çevresinde ihtiyaç sahibi insanların yanında olacaklar'' dedi.

Adana'da bulunan gerçek ihtiyaç sahiplerini ve yardımseverleri bir araya getirerek, sıkıntıları azaltmayı hedeflediklerini vurgulayaran Özkara, ihtiyaç sahiplerine sağlık, eğitim, barınma, kira, iş kurma, yiyecek ve yakacak gibi her türlü yardımda bulunacaklarını kaydetti.

Adana Valisi Cahit Kıraç da, açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Kimse yok mu?" çığlığını yıllar önce, Marmara Depremi olduktan yaklaşık 1.5 ay sonra atandığı Sakarya'da duyduğunu belirterek, "Marmara Depremi'nin en fazla mağdur ettiği şehir Adapazarı'dır. 5 bine yakın insan depremde hayatını kaybetti" diye konuştu.

Kıraç, deprem sonrası binlerce evin yıkıldığını ve o insanların çığlıklarının canlı bir şekilde duyulabildiğini ifade ederek, şunları söyledi:

"O çığlıkları duyduktan sonra insan olarak onlara el atmamak, onlarla yürek birliği yapmamak ve onların ızdırabını paylaşmamak mümkün değil. Ama bunu örgütlü yapmadığınız takdirde başarılı olmanız çok zor. Bizim bulunduğumuz coğrafya, gerçekten depremle, sel felaketleriyle başbaşa kalacağımızı gösteriyor. Bu coğrafya bir taraftan Avrupa'nın, bir taraftan Asya'nın, bir taraftan Ortadoğu'nun kıskacı arasında sürekli kırılan bir bölgedir. Bu coğrafyada yaşadığımız depreme hazırlıklı olmalıyız. Depremden daha az etkileneceğimizin planını iyi yapmak zorundayız. Onun için böyle örgütlere ihtiyacımız var."

Açılışa, Vali Yardımcısı Haluk Sezen, Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Adana Şube Başkanı Mehmet Aygün ve çok sayıda davetli katıldı.

(FK-MT-Y)

17.02.2007 14:54 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (2)

Zekiye altansoyu:

Iyi aksamlar yardim istiyorum ama size ulasamiyorum yalvaririm yardim edin cocugum icin

0
0
yanıtYanıtla
nevalyuksekmobilWeb@haberler.com:

Ben yardima muhtac biriyim ne olur yaardim edin evimin tamire ihtiyaci var

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title