Haberler

    Kimse Lezzetine Karşı Koyamıyor!

    Kahvaltılarınızda, 5 çayında az yağlı yumuşacık pişi hazırlamaya ne dersiniz? Pişi nasıl yapılır sorusunun cevabını merak edenlere farklı bir lezzette pişi tarifini sizler için araştırıp bir araya getirdik. Pişi nasıl yapılır sorusunun cevabını merak edenlere işte pişi tarifimiz.

    Pişi nasıl yapılır sorusunun cevabını merak edenler, birazdan vereceğimiz tarife bayılacaklar. Pişi yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan birisi hazırlanan pişinin yağ çekmesini önlemektir. Pişi yaparken bir takım püf noktalarına ve kullanılan malzeme miktarına dikkat edilirse yağ çekmesini önleyebilirsiniz. Birazdan vereceğimiz pişi nasıl yapılır sorusunun cevaplarına bakarak ve tarifi birebir uygulayarak lezzetli bir pişi elde edebilirsiniz. Pişi kalorisi yüksek bir yiyecek olsa da hemen hemen herkesin bayılarak yediği bir tariftir. İşte yapımı oldukça basit olan pişi tarifimiz.

    Pişi tarifi malzemeleri

    -    1 su bardağı ılık su

    -    Yarım su bardağı ılık süt

    -    2 yemek kaşığı yoğurt

    -    1 yemek kaşığı tereyağı

    -    1 yumurta

    -    1 yemek kaşığı şeker

    -    1 küçük paket kuru maya

    -    1 buçuk tatlı kaşığı tuz

    -    5 buçuk su bardağı un (Yarım su bardağı fazla veya yarım su bardağı eksik olabilir. 5 den sonra kontrollü ekleyin)

    -    Çeyrek demet maydanoz

    -    Çeyrek demet dereotu

    Pişi nasıl yapılır?

    Kızartmak için sıvıyağı (1-1,5 su bardağı)

    Arası için kaşar peyniri

    1. adım: Öncelikle maydanoz ve dereotu ince ince doğranır. Maya eritilen maya ise; ilik sut ve su içinde maya sekerle birlikte eritilir. Malzemeler sırayla eklenir.

    2. adım: Unu azar azar eklenerek hamur yoğrulur. İyi yoğrulmalı hamur.  En son maydanoz ve dereotu da eklenip tekrar yoğrulur. Otlar hamura eşit dağıldığında üzerini kapatıp 45 dk mayalandırılır.

    3.adım: Hamur 2 ye bölünür. İkisi de merdane veya elle 1-2 cm kalınlığında açılır (açarken biraz un kullanıyoruz. Donut şeklini verdiğinizi biraz daha kalın açabilirsiniz.

    4.adım: Bardak ağzı ile yuvarlak kesilir. Sonra ortası daha küçük (su şişesi kapağı da olabilir) bir kalıpla kesilerek donut sekli verilir.

    5.adım: İkinci şekil için hamuru kase ile yuvarlaklar kesin. Yarısına bol kaşar koyun. ve D seklinde kapatın.

    6.adım: Elinizle kapattıktan sonra kase veya ruletle uç kısmını kesin ki iyice yapışmış olsun ve kızartırken açılmasın.

    7.adım: Kesilen hamurlar yağlı kağıt üzerine veya unlanmış bir tepsi üzerine alınır. İşitilmiş yağda arkalı onlu kızartılır.

    Afiyet olsun

    Kaynak: Pembenar / Kadın

    Kadın Haberler

    Bakmadan Geçme

    ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title