Haberler

Kimliğini Getir Tapunu Götür" Sloganıyla Dolandırdılar

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul merkezli 8 ilde eş zamanlı operasyon yaptı.

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul merkezli 8 ilde eş zamanlı operasyon yaptı. 41 kişi hakkında başlatılan soruşturma kapsamında şu ana kadar 29 kişi gözaltına alındı. Radyodan verdikleri ilanla ev sahibi olma hayali kuran kişileri ağlarına düşüren şüphelilerin şu ana kadar yaklaşık 10 milyon lira dolandırdığı belirtildi.

Ev alma bahanesiyle paralarını dolandırıcılara kaptıran mağdurlar, Büyükçekmece Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Başlatılan soruşturma kapsamında İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipler bu sabah operasyon için start verdi. İstanbul başta olmak üzere 8 il de aynı anda yapılan eş zamanlı operasyonlarda haklarında gözaltı kararı bulunan 41 kişiden şu ana kadar 29 kişi gözaltına alındı.

"KİMLİĞİ'Nİ GETİR TAPUNU GÖTÜR"

Mağdurların özellikle dar gelirli aileler olduğu öğrenildi.  Şüphelilerin bazı radyolara "Kimliğini getir tapunu götür" sloganıyla çok düşük fiyatlar ve ödeme seçenekleriyle ev sahibi olmayı vaat ettikleri belirtildi. Dolandırılan kişilerin çoğunun bu reklamlardan sonra şebekeyle irtibata geçtikleri kaydedildi.

YAKLAŞIK 10 MİLYON TL DOLANDIRMIŞLAR

Ev sahibi hayali kuran yüzlerce kişiyi dolandıran şebekenin bu kişilerden tahmini olarak 10 milyon TL topladıkları öğrenildi.

Gözaltına alınan 29 kişi sorgulanmak üzere İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Operasyonun devam ettiği öğrenildi. Şüpheliler hakkında, "Örgüt kurma", "Yönetme", "Örgüte üye olma", "Belgede sahtecilik" ve nitelikli dolandırıcılıktan işlem yapılacağı öğrenildi. Yapılan operasyonlarda mağdurlara ait isim listesi, para ve çok sayıda sim kart ele geçirildiği belirtildi.

Görüntü Dökümü

---------

-Büyükçekmece tapu müdürlüğü

-İstanbul Emniyet müdürlüğü

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mali Suçlarla Mücadele Büyükçekmece İstanbul Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title