Haberler

Kim Nerede Durursa Dursun Biz Filistin'in Yanında Olacağız"

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanvekili Ahmet Aydın, kim nerede durursa dursun Türkiye'nin her zaman Filistin'in yanında olacağını söyledi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanvekili Ahmet Aydın, kim nerede durursa dursun Türkiye'nin her zaman Filistin'in yanında olacağını söyledi.

TBMM Başkanvekili Aydın beraberindeki heyetle Filistin Milli Meclisi açılışına katılmak maksadıyla üç günlük resmi ziyaret kapmasında Filistin'e geldi.

Aydın ziyareti kapsamında ilk olarak Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından işgal altındaki Batı Şeria'nın Ramallah şehrinde yaptırılan El Bireh Türk Kız Lisesi'ndeki tablet bilgisayar dağıtımı programına katıldı.

Törene, Aydın'n yanı sıra Filistin Yüksek Öğretim ve Eğitim Bakan Yardımcısı Basri Salih, Türkiye'nin Kudüs Başkonsolosu Büyükelçi Hüsnü Gürcan Türkoğlu, Türkiye-Filistin Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Hasan Turan, TİKA Filistin Program Koordinatörü Bülent Korkmaz ile Türkiye'den gelen Tenzile Erdoğan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ve El Bireh Lisesi öğrencileri katıldı.

Aydın, törende yaptığı konuşmada, bunun Filistin'e ilk ziyareti olmadığını, son ziyareti de olmayacağını belirterek, "Filistin haklı davasında haklı neticeyi alıncaya kadar, başkentinin Doğu Kudüs olduğu bağımsız adil özgür Filistin devleti kurulana dek ve ilelebet Türkiye ile Filistin arasındaki kardeşliğin muhafaza edilmesi için ziyaret ediyorum." dedi.

Türkiye'nin Filistin meselesini sadece Filistinlilere ait bir mesele olarak görmediğini vurgulayan Aydın, "Filistin davasını, Kudüs davasını kendi öz davamız olarak gördük, öyle bildik. Dün de böyleydi, bugün de böyle, bu yarın da bu şekilde kalacaktır. Kim nerede durursa dursun biz sizlerle birlikte duracağız." diye konuştu.

Aydın, ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde Türkiye'nin muazzam bir çaba göstererek konuyu İslam İşbirliği Teşkilatı ve Birleşmiş Milletler'e taşıyarak ABD'nin hamlesine karşılık Kudüs karar tasarını büyük bir oyla geçirdiğini hatırlattı.

"Türkiye'nin yardımları işgal güçlerine bir mesajdır"

Filistin Yüksek Öğretim ve Eğitim Bakan Yardımcısı Salih de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas arasında güçlü bir dostluk olduğuna ve Türkiye'nin Filistin'e verdiği desteğin önemine dikkati çekti.

Salih, Filistin'in eğitime büyük önem verdiğini belirterek, "Türkiye'nin Filistin eğitimine yaptığı yardımlar işgal güçlerine (İsrail) bir mesajdır." dedi.

"Tenzile Erdoğan Kudüs'e sevdalı bir dünya lideri yetiştirdi"

Türkiye-Filistin Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Turan ise annelerin ne kadar önemli olduğuna dikkati çekerek şunları kaydetti:

"Şairin ifadesiyle 'Gel anne ol. Çünkü anne bir çocuktan bir Kudüs yapar.' Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın annesi Tenzile Erdoğan da Kudüs'e sevdalı bir dünya lideri yetiştirdi. Ben de inanıyorum ki El Bireh Lisesi'nden mezun olan kızlarımız yarın anne olunca Kudüs fatihi liderler yetiştirecektir." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Aydın ve beraberindekiler, El Bireh Lisesi'ni gezerek TİKA tarafından sağlanan 2 bin 500 tablet bilgisayarı öğrencilere hediye etti.

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Aydın Filistin Türkiye Kudüs Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title