Haberler

Kim Ne Dedi?

Spor basınının önde gelenleri Galatasaray-Trabzonspor mücadelesini yorumlarken iki kalecinin performansını ön plana çıkardı.

Fırsatı tepmedi

Uğur Meleke – Milliyet

Arena'da skoru/kazananı/kaybedeni bir kenara bırakıp 28 futbolcu, 2 teknik adam ve 6 hakeme bu güzel maçı bize izlettirdikleri için teşekkür etmek gerek önce. Bence ligin ilk yarısının tartışmasız en iyi futbolcusu olan Onur'un bu sezon belki beşinci defa tek başına şovu çalma girişimine Burak iki golle engel oldu dün gece. Muslera, Henrique'nin kafasını çıkarıp Onur'a nazire yaparken, Sneijder Türkiye'ye geldiğinden bu yana ilk defa Inter günlerini bu kadar çok anımsattı. Kırmızı karta kadar orta sahada Colman, savunmada Bamba yılın en iyi futbollarını oynarken, Olcan bu maçı da boş geçmeyerek büyümeye devam etti yine. Trabzon kaybetti, Galatasaray kazandı ama iki Avrupalı'nın da Şubat'taki zor sınavları öncesi ritimlerini bulmaya başladıklarına tüm Türkiye sevindi dün gece...

Mehmet Demirkol – Fanatik

Galatasaray'ın bu yıl çektiği zorlukların önemli bir kısmı Hamit'in yokluğundan. O en çok ıslıklanan, yuhalananlardandı biliyorsunuz. Şimdi sıra Selçuk'a geldi. Selçuk iyi değil. Yani en iyi durumunda değil. Ama bu haliyle bile ülkenin en iyilerinden.  Peki neden eskisi gibi değil? Dün soldaydı. Geçen maç sağda, sonra savunma önünde... Bu kadarla kalmıyor. Aynı maç içerisinde üç pozisyon değiştiriyor. Bir oyuncu ya jokerdir ya değil. Selçuk bir joker değil. Ama öyleymiş gibi davranılıyor. O da elinden geleni yapıyor. Kaleye bu kadar uzakken bir asist de fena değil.

Galatasaray-Trabzon

Maçtan kareler için tıklayın.

Levent Tüzemen – Sabah

Sneijder'in performansı göz kamaştırıcıydı. Riera aklını ayaklarına taşıyarak oynarken soldan etkili bindirmeler de yaptı. Galatasaray farklı kazanabilirdi ancak Sneijder'in, Drogba'nın, Yekta'nın, Selçuk'un vuruşlarında Onur olağanüstü kurtarışlar yaptı. Drogba bile rekor sayılacak 14 şutu kurtaran Onur'u kutladı. Muslera da, Henrique'nin yere doğru vurduğu kafa şutunu "kedi" çevikliğiyle kurtarırken resmen Galatasaray'ı kırılma noktasından aldı. Futbolda "Atan da tutan da iyi olmalı" kuraldır. Muslera tuttu, Burak attı. Onur dünyaları kurtardı ama Trabzon iyi bir golcüye sahip olmamanın zaafını yaşadı.

İskender Günen – Sabah

Fairplay ruhu, temiz futbol, iyi oyun, bunlar bu ülkede bir hayal. Vur kır parçala bu maçı kazan sosu, makyavelizm bir yaşam biçimi. Böylece Süper Lig'e gelen yabancı oyuncuların geldiği zamanla aradan geçen 2-3 aylık süre içerisinde büyük değişim gösterdikleri gerçeği var, örneğin Drogba. Dün her pozisyonda topu kaybettiği anda hakeme isyan etti. ve maç boyu hakemle oynadı. Fakat Fırat Aydınus daha önce çıkartması gereken sarı kartı her nedense maçın son dakikalarında gösterdi.

Cem Dizdar – Fanatik

Muslera ve Onur

Galatasaray farklı kazanacağı bir maçı Onur Kıvrak'ın üstün performansı nedeniyle 2-1 tamamlayabildi. Ancak oynama düzeninde yarattığı gelişme, dahası Wesley Sneijder'ın ligin ikinci yarısında göstereceği yükseliş ligin düğümünü çözecek önemli hamlelerden biri olacaktır.  Şampiyonlar Ligi ve Türkiye Kupası'ndaki performansları "yorulurlar" benzeri fazlasıyla fuzuli analizlerin tersine onları ligin tepesine doğru itecektir.

Ahmet Çakır – Zaman

Sonrasında Colman'ın atılması Sarı Kırmızılı takımın işini kolaylaştırdı. İkinci yarıda oynanan futbol ve atılan şutlar bu sezon Cim Bom'un yapabildiğinin en iyisiydi ama Drogba'nın etkisizliği yüzünden fark büyümedi. Sneijder ve Selçuk'un attığı harika şutların hiçbirinden gol çıkmayışı, onun şanssızlığı kadar Onur'un kalecilik düzeyini bir adım daha yukarı çıkarmasındandı.

Serdar Bali – Star

Galatasaray ikinci yarıda Trabzonspor ceza alanının etrafından adeta uzaklaşmadı desek yeridir. Trabzonspor savunması bugüne kadarki en dikkatli oyununu ortaya koyunca Galatasaray'ın atakları havada kaldı. 60 ile 61. dakikada enteresan şeyler oldu. Henrique'nin müthiş kafa vuruşunu Muslera çıkardı. Dönen top Trabzonspor kalesinde bariz Burak Yılmaz şansıyla gole dönüştü. Bu gol Trabzonspor'u adeta delirtti. O dakikadan sonra iki gol attı biri sayıldı. Olcan Adın'laberaberlik kısa sürede geldi.

Ama Trabzonspor, taraftarını uzun süre sevindirmeye alışık olmadığından hemen akabinde yine Burak'la mağlup duruma düştü. Golden sonra oyun çok sertleşti. Trabzonspor gol atmak için yüklendikçe arkada açık vermeye başladı. Onur yine sahneye çıktı ve inanılmaz kurtarışlar yapmaya başladı.

Korku dağları aştı

Kadir Çetinçalı – Vatan

Futbol kalitesi olarak mükemmel olmasa da heyecan yönünden son zamanlardaki en iyi Galatasaray maçını izledik. Tabii ki Trabzon da bu mücadeleye en az ev sahibi ekip kadar etki ve katkı yaptı. Galatasaray kazandı, hak etti. Trabzon yenildi ama yenilgiyi hak etmedi. Öyle bir maçtı ki, Trabzon da kazanabilirdi.

Osman Şenher – Milliyet

Liderin, Karabük'te 3 puan kaybetmesi, Galatasaray-Trabzon maçının önemini artırmıştı. İki takım için de öyle bir maçtı ki, kazanan şampiyonluk yarışının içinde olacaktı, sarı-kırmızılı ekip, bunu başardı. Maça iyi başlamadılar. Hele ilk 25 dakika iki takımın da görüntüsü, 'maç bitsin de gidelim' gibiydi. Gol pozisyonu yok, tempo yok.

İkinci yarı ise sahada çok farklı bir Galatasaray vardı. Burak, Sneijder ve Drogba devleşti. Burak iki gol atarken, Sneijder'in 3, Drogba'nın 1, Selçuk'un 2 topunda sahanın en iyisi Onur, gol olmasına izin vermedi. Bu maçta Onur, Trabzonspor'u çok farklı yenilmekten kurtardı.

Kaynak: TotemSpor.Com / Spor

Wesley Sneijder Trabzonspor Galatasaray Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title