Haberler

Kilo Vermede "Zumba Dansı" Dönemi

Güncelleme:

Nevşehir'deki özel bir spor salonunda uygulanan dans ederek zayıflama tekniği kadınların ilgisini çekiyor.

Fazla kilolarından kurtulmak isteyen kadınlar, spor salonlarında Zumba dansı ile forma girmek için ter döküyor.

Spor eğitmeni Büşra Aras, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kadınların dans ederek zayıflama tekniğiyle fazla yorulmadan hem fiziksel, hem de ruhsal olarak rahatladıklarını söyledi.

Nevşehir'e "Zumba"yı getirdi için mutlu olduğunu kaydeden Aras, "Kadınların ortalama bir saat dans ederek yaklaşık 800 kalori yakmalarını sağlıyoruz" dedi.

Zumba'nın Kolombiya'lı Zumba Beto Peres tarafından bulunduğunu ve arı vızıltısıyla hızlı hareket anlamına geldiğini aktaran Aras, " Nevşehir'de 200'e yakın kadına kurs verdim. Seanslarımız bir saat sürüyor ve katılımcılar bu zamanın nasıl geçiyor anlamıyorlar. Çünkü dans ederek kalori yakmanın yanında eğleniyorlar ve stres atıyorlar" diye konuştu.

Katılımcılara, sebze tüketmelerini, bol su içmelerini, yağ, şeker ve un gibi kilo yapıcı gıdalardan uzak durmalarını tavsiye ettiğini anlatan Aras, şöyle konuştu:

"Bunun dışında da zaten diyetisyene gitmelerini mutlaka öneriyorum. Üyelerimiz diyet yapmadıkları halde de Zumba ile kilo veriyorlar. Zumbanın en büyük avantajı vücudu sıkılaştırıp kilo vermeye yardımcı oluyor. Önce Latin müziği gibi yavaş müziklerle başlıyoruz daha güncel müziklerle devam ediyoruz. Böylece hem onları yormuyoruz hem de eğlenerek kilo vermelerini sağlıyoruz."

Dans ederek kilo verme seanslarına katılan Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi Öğretim Görevlisi Filiz Yüksel ise Ramazan ayında gördüğü yönteme bir ay önce başladığını ve çok memnun kaldığını belirtti.

Kapalı salonda çalışmanın başlangıçta sıkıcı geldiğini ancak zamanla bu duruma alıştığını anlatan Yüksel, şöyle devam etti:

"Çok mutluyum, çünkü hem zihnimi dinlendiriyorum hem de bedenimi dinlendiriyorum. Bazı zamanlarda evde bir odadan diğer bir odaya giderken dahi yaşam enerjimin tükendiğini hissediyordum. Ama şimdi neredeyse her şeyi koşarak, zıplayarak yapmaya başladım. Bu da benim mutlu ediyor. Her şeyi daha hızlı ve pratik yapabilme alışkanlığı edinmeye başladım. Burada ritmin ahengine kaptırdığımda kendimi bir bakıyorum saatler geçmiş, bu durumda haz veriyor. Sonucunu da görmeye başladım. Daha bir ay oldu ancak kilo vermeye başladım. İnceldim ve nefesim daralmıyor, tıkanmıyorum. Hayat kalitemde yükselmeler görüyorum o yüzden çok mutluyum herkese tavsiye ediyorum."

Katılımcılardan lise öğrencisi Sevcan Aydemir de yaklaşık iki aydır Zumba yaptığını ve derslere düzenli olarak katıldığını söyledi.

Aydemir, Zumba sayesinde hayatında bir aktivite olduğunu ve sosyal olarak geliştiğini anlattı.

Önceleri hareket etmekten hoşlanmadığını şimdiyse duyduğu müzik sesine bile ayak uydurduğunu ifade eden Aydemir, "Zumba sayesinde bir taraftan hayatın yoğun temposundan sıyrılarak zihnimi dinlendiriyorum diğer taraftan da kilolarımdan kurtuluyorum. Bu sayede hem vücudum sıkılaşıyor hem de kilo veriyorum ve çok eğleniyorum" diye konuştu. - Nevşehir

Kaynak: AA / Yerel

kolombiya Nevşehir beto Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title