Haberler

Kilisliler Sağlık İçin Yürüdü

Kilisliler sağlık için yürüdüKİLİS - Kilis'te, "Sağlık için hareket et yaşadığını fark et" etkinliği kapsamında yürüyüş gerçekleştirildi.

Kilisliler sağlık için yürüdü

KİLİS - Kilis'te, "Sağlık için hareket et yaşadığını fark et" etkinliği kapsamında yürüyüş gerçekleştirildi.

İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen "Sağlık için hareket et yaşadığını fark et" etkinliği kapsamında öğrenciler, öğretmenler, daire amir ve müdürleri ile Kilis Belediyesi personelinin katılımıyla bir yürüyüş yapıldı. Çevreyolu üzerindeki Fıstıklı Park önünde toplanan kalabalık pankartlar açarak yürüyüşe başladı.

Yürüyüş öncesi bir açıklama yapan İl Sağlık ve Halk Sağlığı Müdürü Dr. Turgay Happani, 3-4 Ekim tarihleri arasında Dünya yürüyüş günü olduğunu ifade ederek, "Obezite ve şişmanlığa karşı böyle bir etkinlik düzenledik. Türkiye'de yapılan bir araştırmada, en fazla hareketsiz yaş gurubu 13-19 yaş grubu olduğu tespit edildi. Biz sağlıklı gelecek, sağlıklı nesil diyoruz. Ama maalesef gençlerimiz, teknoloji gelişiyor. Bu teknolojinin kolaylıkları hareketsiz bir yaşama sürüklüyor" dedi. Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, yürüyüş yolunda yetirince yürünmediğini ifade ederek, "Caddeler ve sokaklar var yeteri kadar yürünmüyor. Ama hastaneler tıklım tıklım dolu, hastanelerde sıra bulamıyoruz. Özellikle bizim bu yörede kalp ve damar hastalığı çok fazla, şunu iddia ediyorum, ben sağlıkçı değilim, ama Kilis'tin bir başından bir başına 30-45 dakika sürer, biz aracı ve motosikleti bırakır yaya olarak yürürsek, hastanedeki hasta sayısı yarıya iner" şeklinde konuştu.

Kilis Valisi Mehmet Tekinarslan, sağlık bakanlığı son zamanlarda alkol ve sigara hemde sağlıklı yaşamın ön şartı olan hareketli yaşama konusunda çok nitelikli, çok kapsamlı çalışmalar yaptığını ifade ederek, "Bir çok büyük şehirde böyle yürüyüş alanı ve spor alanları yoktur. Resul Osman Dağı gibi bir yer bir çok şehirde yok. Büyük şehirlerde Resul Osman Dağı gibi yere spor yapabilmek için 1 saat araçlarla itmek zorunda kalıyorlar. Belediye başkanımız sportmen biri, spor yapmayı seviyor. Yürüyüş yolları yapıldı. Herkesi yürüyüş yapmaya davet ediyorum" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Kilis Genel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title