Haberler

Kilisliler, Aşırı Hız Yapan İran Otobüsleri ile Suriye Plakalı Tır'lardan Şikayetçi

Kilisli Vatandaşların, Aşırı Hız Yapan İran Otobüsleri ile Suriye Plakalı Tır'lardan Şikayetçi Olduğu Bildirildi.

Kilisli vatandaşların, aşırı hız yapan İran otobüsleri ile Suriye plakalı TIR'lardan şikayetçi olduğu bildirildi.

Ortadoğu'ya açılan önemli bir merkez olan Kilis'in Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan giriş çıkış yapan İran otobüsleri ile Suriye plakalı TIR'ların sürücüleri Kilis-Öncüpınar, Kilis-Gaziantep Karayolları'nda aşırı hız yapması nedeniyle trafiği tehlikeye düşürdüğü bildirildi.

Kilisliler, İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şube Müdürlüğü ekiplerinin, sürekli denetim yapmasına karşın İran otobüsleri ile Suriye plakalı TIR'ların sürücülerinin hız yapmayı sürdürdüklerini belirterek, "Bu sürücüler trafik ekiplerini geçtikten sonra aşırı hız yapıyorlar. Yolda motosiklet ve otomobilleri ile giden vatandaşlar otobüs ve TIR'ları görünce mecburen yavaşlayarak yolun sağ tarafına geçiyorlar. Yolun sağ tarafında mıcır olması nedeniyle sürücüler mıcıra kapılması nedeniyle trafik kazaları meydana geliyor. Trafik ekipleri, gün boyu uygulama yapmasına ve sürekli denetim yaparak hız yapan bu sürücülere ceza yazmasına karşın, otobüs ve TIR sürücüleri hız yapmayı sürdürüyorlar. Aşırı hız yapmaları nedeniyle trafik tehlikeye düşüren bu sürücülere sadece Kilis-Gaziantep Karayolu'nun Kilis tarafında değil, Gaziantep tarafında da trafik ekipleri uygulama yaparsa iyi olur. Çünkü aşırı hız yapmaları nedeniyle hem kendilerinin hem de diğer sürücülerin hayatına tehlikeye düşürüyorlar" şeklinde konuştular.

(MAD-OÇ-Y) 29.06.2008 14:08 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title