Haberler

Hem ihtiyaç sahiplerini hem de mahalle esnafını sevindiriyor

Güncelleme:

Kilis'te muhtarlık yapan 69 yaşındaki Mehmet Fazlı Zaptiyeoğlu, sosyal medyadan başlattığı kampanyayla toplanan paraları ihtiyaç sahiplerine mahalledeki esnaftan alışveriş yapılması karşılığında dağıtarak hem ihtiyaç sahiplerinin hem de esnafın yüzünü güldürüyor.

Mıhali Mahallesi'nde 6 dönemdir muhtarlık yapan Zaptiyeoğlu, muhtarlık görevlerinin yanı sıra sosyal sorumluluk projeleri kapsamında da yardım faaliyetlerinde bulunuyor.

Hayırseverlerin desteğiyle bir yıldır yürüttüğü "iş işten geçmeden" kampanyasıyla 900 ihtiyaç sahibine ulaşan Zaptiyeoğlu, gece gündüz demeden mahallelinin yardımına koşuyor.

Mahallelinin gönlünde taht kuran Mehmet Fazlı Zaptiyeoğlu, AA muhabirine, son 1 yıldır ihtiyaç sahipleri için hayırseverlerin desteğiyle yardım kampanyası başlattıklarını anlattı.

Sosyal medya hesabından başlattığı kampanyasının sürdüğünü anlatan Zaptiyeoğlu, ilk zamanlarda yakın çevresinin yardımda bulunduğunu daha sonra bu yardımların her geçen gün arttığını belirti.

Dağıtılan fişlerle mahalledeki esnaftan alışveriş yapılıyor

İhtiyaç sahibi ailelere yardım fişleri dağıttıklarını, mahalledeki esnafın da salgın sürecinde kalkınması için buralardan alışveriş yapılması şartı koyduklarını ifade eden Zaptiyeoğlu, "Dağıttığımız fişlerde mahalledeki esnafların isimleri yazılıyor. İhtiyaç sahiplerini rencide etmeden kapılarına gidip veriyoruz. Fişini verdiğimiz ihtiyaç sahibi, bakkal, kasap, tavukçu, oduncudan, tüpçüden alışveriş yapıyor. Fişleri aile sayısına göre dağıtıyoruz. Mesela aile kalabalıksa 2-3 fiş veriyoruz." dedi.

Maddi desteklerin yanı sıra kendilerine ulaşan 13 büyük baş hayvanı da kesip 700 aileye dağıtıklarını, 900 ihtiyaç sahibine destekte bulunduklarını ifade eden Zaptiyeoğlu, "Sadece para ya da et alıp dağıtmıyorum. Mesela hayırsever bana gelip 100 torba tuz dağıtmak istediğini söylüyor, ben onu alıp dağıtıyorum. Çocuk bezi dağıtmak isteyen oluyor, onlar getirip bırakıyor, ben onları ihtiyaç sahiplerine dağıtıyorum." diye konuştu.

"Büyüklerimiz Allah veren elden eylesin demiş"

İhtiyaç sahiplerini küçük düşürmeden titizlikle yardımları dağıttıklarını aktaran Zaptiyeoğlu, "Büyüklerimiz 'Allah veren elden eylesin.' demiş. Vermek kolay değil, aslında vermek çok kolay verebilene ama almak, ihtiyaç sahibi olmak çok zor. Biz onları rencide etmeden nasıl ulaştırabiliriz, diye düşünüyoruz. Bu görevi hiçbir beklentim olmadan yapıyorum. Katkı olarak bir tek emeğim var. Allah bunu bana bahşettiği için çok memnunum. Biz büyüklerimizden böyle gördük. Gayem diğer arkadaşlara örnek olmak. Destekler olursa seve seve gece gündüz demeden yardım etmeye çalışırım." sözlerine yer verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Kilis Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title