Haberler

Kilis'te Meydanda Bayram Kutlaması Yapıldı

Kilis protokolü ve halk düzenlenen programla bayramlaştı.

Kilis protokolü ve halk düzenlenen programla bayramlaştı.

Kilis Valiliği ve Belediyesince her bayram düzenlenen bayramlaşma programı, geniş katılım sağlanması amacıyla ilk kez açık alanda, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlendi.

Binlerce Kilisli ve Suriyeli sığınmacıyı bir araya getiren bayramlaşmada, belediye ekiplerince katılımcılara içecek ve yemek ikramında bulunuldu.

Vali Mehmet Tekinarslan ve il protokolü alandakilerle tek tek bayramlaşarak Türk ve Suriyeli çocuklara bayram harçlığı dağıttı.

Tekinarslan, programda yaptığı konuşmada, bayramın barış ve huzur içerisinde geçirilmesini diledi.

Birlik ve beraberliğin artmasına vesile olan bayramı idrak etmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Tekarslan, şunları kaydetti:

"Bayramlaşmanın en güzel yanı, aynı havayı teneffüs etmek, birbirimizi kucaklayabilmek ve bayramı içimizde yaşattığımız gibi dışımıza da vurarak yaşamaktır. İçerisinde her kesimin olduğu toplumun adı halktır. Eğer biz çalışanlar, işverenler, işsizler, fakirler, zenginler, kadınlar, çocuklar ve engelliler hepimiz bir arada yaşıyorsak bunu milletçe yapıyoruz demektir. Bayramlar, bizim milletçe yaşadığımız yaşamakla millet olma duygumuzu da güçlendiren en müstesna günlerdir. Allah bu bayrama kavuşamayan tüm geçmişlerimize rahmet eylesin."

Belediye Başkanı Hasan Kara da her kesimin bayramlaşmaya katılımının sağlanması için töreni bu yıl valiliğin teklifiyle ilk defa açık alanda yaptıklarını ifade etti.

Barışın ve huzurun kaybedilmesi durumunda sınırın hemen diğer tarafındaki Suriye'de yaşanan acıların yaşanmasının kaçınılmaz olduğunu aktaran Kara, "İslam dünyası cayır cayır yanıyor. İnsanlık gittikçe daha sıkıntılı hal alıyor ve millet birbiriyle kavga eder pozisyona giriyor. Rabbim Kurban Bayramı yüzü suyu hürmetine tüm dünyada muzlum ve mahrumların yardımcısı olsun." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri, katılımcılara Kilis Belediyesi tarafından hazırlanan "Asırlık Ağacın Bekçisi Kilis'in Köyleri" adlı kitabını dağıttı.

Bayramlaşmaya AK Parti Kilis milletvekilleri Hilmi Dülger ve Reşit Polat ile daire müdürleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri de katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Tekinarslan Hasan Kara Kilis Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title