Haberler

Kilis'te Kitso Hizmet Binası Açılışı

Kilis Ticaret ve Sanayi Odası (KİTSO) hizmet binasının açılışına, çiğ köfte tartışması damgasını vurdu.

KİTSO hizmet binasının açılışına Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, Kilis Valisi Nevzat Turhan, Türkiye Cumhuriyeti Halep Başkansolosu M. Kemal Aydın, Gaziantep Ticaret Odası Başkanı (GTO) Mehmet Aslan, Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Meclisi Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Başkanı Nejat Koçer, Gaziantep ve Kilisli sanayiciler, çok sayıda davetli ile daire amir ve müdürleri katıldı.

Yeni hizmet binası açılışı öncesi halk oyunları ekipleri gösteri sundu. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, KİTSO Başkanı Mehmet Özçiloğlu, yeni hizmet binasının 365 bin YTL'ye mal olduğunu belirterek, "Binamızın eksiklikleri var. Yeni toplantı salonu yapacağız. Açılışa katılan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Kilis ve Gaziantep'in etle tırnak gibi olduğunu belirterek, "Bunun en güzel örneği burada. Gaziantep ve Kilisli ticaret odaları başkanları, sanayiciler burada hep beraber. Bu mutlu tabloyu görmekten mutluyum. Oda ve borsa başkanları o ilin, o ilçenin kanaat önderleridir. Ülkenin ve şehirlerin gelişmesine hizmet eden kanaat önderleri, ekonominin gelişmesine hizmet edenler, modern binalarda hizmet verebilirler. Bu hizmet binası herkese hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

Kilis Valisi Nevzat Turhan da yaptığı konuşmada, "Ülkemiz sivil toplum örgütleri içerisinde ekonomimize, sanayimize önemli derece yön vererek destekleyen, bu faaliyet ve gayretlerini uluslararası boyutlara taşıyan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği sadece kendi bünyesindeki çalışmalarla yetinmemekte, Türkiye genelinde il ve ilçelerde oluşturduğu Ticaret ve Oda ve Borsaları ile meslek mensuplarını temsilde en faydalı şekilde organize olarak hizmet performansını giderek yükseltmektedir" dedi.

Daha sonra OBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, valiler ve oda başkanları tarafından KİTSO hizmet binasının kurdelesi kesilerek hizmete açıldı. Hizmet binasını gezen Hisarcıklıoğlu ve beraberindekiler, KİTSO Başkanı Mehmet Özçiloğlu'nun makamına geçti. Buradaki sohbete, çiğ köfte tartışması damgasını vurdu.

Rifat Hisarcıklıoğlu'nun, Kilisli bir sanayicinin çiğ köfte seti ürettiğini öğrenince nasıl yapıldığını sorması üzerine, Şekeroğlu Baharatçılık Fabrika Müdürü Ekrem Şekeroğlu, çiğ köftenin 5 dakikada hazırlandığını söyledi. Şanlıurfa Ticaret Odası üyesi ile GTO Başkanı Mehmet Aslan, "5 dakika nasıl çiğ köfte oluyor?" deyince Kilis ve Gaziantepliler çiğ köfte tartışmasına tutuştu.

KİTSO Başkanı Mehmet Özçiloğlu'nun, çiğ köftenin ilk kez Mercidabık Zaferi'nde Yavuz Sultan Selim'in 'Ateşsiz yemek yapın' talimatı üzerine Kilis'te yapıldığını söylemesi üzerine, tartışma alevlendi. Kilis Valisi Nevzat Turhan'ın, "Çiğ köfteyi kim iyi yaparsa oranın, Gaziantepliler, kendi fıstıklarına sahip çıksın" demesi üzerine gülüşmeler yaşandı.

Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, "Çiğ köftede muhakkak isot olmalı, yoksa olmaz" deyince Ekrem Şekeroğlu, "Zaten içerisinde isot var, artık etsiz çiğ köfte tüketiliyor. Sağlık yönünden de böyle iyi" dedi. Çiğ köftenin nasıl yapıldığı ve üretimiyle ilgili dakikalarca tartışma yaşandı. Tartışmaların uzayıp gitmesi üzerine çiğ köfte hazırlanarak, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve misafirlere ikram edildi. Çiğ köfte dağıtımı sırasında korumalar basın mensuplarının görüntü ve fotoğraf çekmeleri engellendi.

(MAD-SN-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title