Haberler

Kilis'te "Kan Ver Hayat Kurtar" Kampanyası

Kilis Kızılay Kan Merkezi Müdürlüğü Tarafından Başlatılan "Kan ve Hayat Kurtar" Kampanyasının Devam Ettiği Bildirildi.

Kilis Kızılay Kan Merkezi Müdürlüğü tarafından başlatılan "Kan ve Hayat Kurtar" kampanyasının devam ettiği bildirildi.

Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. Ertuğrul Kekeç, Kilis’in kan toplama yönünden çevre il ve ilçeler arasında birinci olduğunu söyledi. Kekeç, "Kilis'te önceki yıl başlatılan Kan Ver Hayat Kurtar kampanyası yoğun ilgi gördü. Bu kampanyayı sürdürüyoruz. Kampanyamız sayesinde kon toplama yünü ile Güneydoğu illeri arasında birinci olduk. Kilis'te, topladığız kanları, çoğu zaman ihtiyaç duyulması halinde çevre illere gönderiyoruz. Vatandaşlarımızın bizlere göstermiş olduğu duyarlıktan dolayı kendilerine teşekkür ederiz” dedi.

Kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütlerinin de sürekli olarak kan verdiklerini kaydeden Kekeç, “Kilis halkı, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütlerinin gösterdikleri ilgiden dolayı bu yıl da birinciliği alacağımızı düşünüyorum. Havaların ısınmasıyla birlikte kan verenlerin sayısında artış olacağını tahmin ediyoruz. Yaz aylarında kan veren insanların daha sağlıklı ve sorunsuz bir yaz geçirdiği tıp tarafından da açıklanmıştır. Yaz ayında verdiğiniz kanlar sayesinde hem sizler rahat edersiniz hem de bir hayat kurtarmış olacaksınız. Kan vermek isteyenlerin ambulansımız ile bulundukları yere giderek kan alıyoruz. Köylere, ilçelere hatta Gaziantep'in İslahiye ilçesine kadar kan almaya gidiyoruz” diye konuştu.

(MAD-OÇ-Y) 24.04.2008 17:12 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title