Haberler

Kilis'te Kadın Çiftçiler Yarıştı

İl Tarım Müdürlüğü Çiftçi Eğitim Şube Müdürlüğünce "Kadın Çiftçiler Yarışıyor" yarışması düzenlendi.

İl Tarım Müdürlüğü Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen "Kadın Çiftçiler Yarışıyor" yarışmasına Tarım İl Müdürü Ali Eker, şube müdürleri ile yarışmacı bayanlar katıldı.

Tarım İl Müdürü Ali Eker yarışma öncesi yaptığı açıklamada bölge yarışmasında Kilis'i temsil edecek kadın çiftçilerin yarışma sonrası belirleneceğini söyledi. Eker, "Kırsal kesimde erkekler kadar kadınlarda ziraat alanında çalışıyorlar. Önemli işler başaran çiftçi kadınların, bu alanda üstlendikleri hizmet fonksiyonu inkar edilemez bir boyuttadır. Bayanların böylesi organizasyonlarla bir araya gelmelerindeki asıl maksat medeni cesaretlerini pekiştirmektir. Burada Kilis il birincilerini seçeceğiz. Daha sonra bölge yarışmaları yapılacak. Bu yıl bölge finali yarışmaları Kilis'te gerçekleştirilecek"dedi.

Bayan çiftçiler, jüri üyeleri Çiftçi Eğitim veYayım Şube Müdürü Mehmet Gürbüz, Proje ve İstatistik Şube Müdürü Sevcan Serkan ve Destekleme Şube Müdürü Mehmet Özüberk tarafından değerlendirildi.

"Kadın Çiftçiler Yarışıyor" yarışmasında Kocabeyli köyünden Güner ve Sevda Çelebi birinci oldu. 8 Nisan 2008 tarihinde Kilis'te gerçekleştirilecek "Kadın Çiftçiler Yarışıyor" bölge finalinde Güner ve Sevda Çelebi'nin Kilis'i temsil edeceği bildirildi.

(MAD-SMR-Y) 05.03.2008 17:40 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title