Haberler

Kilis'te Arazi Satışları Hız Kesmiyor

Kilis Tapu ve Sicil İl Müdürü Emir Karakılınç, 2 ay içerisinde 2 bin 300 tapu işlemi yapıldığını söyledi.

Kilis Tapu ve Sicil İl Müdürü Emir Karakılınç, 2007 yılı boyunca 6 bin 300 tapunun el değiştirdiğini belirterek, "2008 yılının Ocak ayında bin 25 tapu el değiştirdi. Şubat ayı sonu itibarıyla 2 bin 300 tapu işlemi yapıldı. Sadece Kilis il merkezinde 2 ay içerisinde yapılan tapu işlemleri de 2 bin 330 adettir. 2007 yılında ise 6 bin 300 tapu işlemi yaptık. Son zamanlarda yoğun bir şekilde arazi satışı yapılmaktadır. Yapılan arazi satışları karşısında, kurum olarak her hangi bir aksaklığa meydan vermemek için yoğun şekilde çalışıyoruz. Sabahları talepleri alıyoruz, öğleden sonrada satış işlemlerini gerçekleştiriyoruz" dedi.

Uyguladıkları sistem ile yığılmaların önüne geçildiğini ve vatandaşların mağdur olmaktan kurtarıldığını ifade eden Karakılınç, "Bilindiği üzere halk arasında 'Arazileri yabancılar alıyor' diye dedikodular yayılmaktadır. Vatandaşlarımız rahat olsun, arazileri alanlar Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır. Onun dışında arazi alan kimse yoktur. Yabancıların Kilis'te arazi alması söz konusu olamaz. Çünkü il ortalamasının binde 5'e tekabül eden arazi kontenjanı dolmuştur. Kilis'te, Cumhuriyet'in kurulmasından sonra Suriyeli vatandaşların eskiden Kilis'te olan arazileri dolayısıyla binde 5'lik kısım dolduğu için, yabancılara arazi satılması yasal olarak mümkün değildir" diye konuştu.

(MAD-OÇ-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title