Haberler

Kilis'te 8 Bin Öğrenci Sinemayla Buluşturulacak

Kilis Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz, Sinemaya Gitmeyen Öğrenci Kalmasın Projesi kapsamında il genelinde aralarında Suriyelilerin de yer alacağı 8 bin öğrencinin sinemayla buluşturulacağını bildirdi.

Kilis Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz, Sinemaya Gitmeyen Öğrenci Kalmasın Projesi kapsamında il genelinde aralarında Suriyelilerin de yer alacağı 8 bin öğrencinin sinemayla buluşturulacağını bildirdi.

Alagöz, yaptığı açıklamada, sinemada film izleme imkanı bulamayan yaklaşık 1 milyon öğrenci için Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği ve Sinema Salonu Yatırımcıları Derneği tarafından hazırlanan Sinemaya Gitmeyen Öğrenci Kalmasın Projesinin Kilis'te de yürütüldüğünü söyledi.

Bu kapsamda, Kilis'te aralarında Suriyelilerin de yer aldığı 8 bin öğrencinin beyaz perdeyle tanıştırılacağını dile getiren Alagöz,şunları kaydetti:

"Çocuklarımız, 8 hafta ve 2 seans yapılacak şekilde rehberlik öğretmenleri eşliğinde sinemaya götürülüyor. Sinemaya gitme imkanı olmamış Suriyeli kardeşlerimizin de bulunduğu öğrenciler bu projeye alındı. Kültür ve Turizm Bakanlığının tavsiye ettiği İksir, Evliya Çelebi Ölümsüzlük Suyu, Son Mektup, 120 ve Ertuğrul 1890 adlı filmler izlettirilecek. Güzel bir etkinlik. Ulaşım konusunda bize destek sunan Kilis Belediyesine teşekkür ediyoruz. Müdürlüğümüze bağlı Temel Eğitim Bölümü tarafından organize edilen çalışma bugün itibarıyla başladı."

Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara da bu tür kültür, bilinçlendirme çalışmalarını, imkanlar doğrultusunda her zaman desteklediklerini belirterek,"Çocuklarımızın daha iyi bilinçlenebilmesi için farklı konseptlerde çalışmaların yapılması gerekiyor. Kilis Belediyesi olarak bu çalışmalarla çocuklarımızın bilinçlenmesi hususunda destek vermeye devam edeceğiz." dedi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Alagöz Kilis Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Aldatmak canlı izle! 18 Nisan ATV Aldatmak 65. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 18 Nisan günün maçları nereden izlenir? SURVIVOR NEDEN YOK? Bu akşam Survivor yok mu? Yeni bölüm ne zaman yayınlanacak? İbrahim Hacıosmanoğlu kimdir? TFF Başkan adayı İbrahim Hacıosmanoğlu kaç yaşında, nereli? Gelinim Mutfakta çeyrek altının kim aldı? 18 Nisan Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Gelinim Mutfakta Rabia Kimdir? Gelinim Mutfakta Rabia kaç yaşında, nereli? ERZURUM DEPREM SON DAKİKA | Erzurum'da deprem nerede oldu? Erzurum'da deprem kaç şiddetinde deprem oldu? Kate Middleton nerede? Kate Middleton tedavi görüyor mü, saraydan ayrılıyor mu? Fenerbahçe Beko - Beşiktaş Emlakjet Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Fenerbahçe Beko - Beşiktaş Emlakjet Basket maçı ne zaman? Kızını taciz eden baba kim? Baba tutuklandı mı? Olay nerede oldu? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 18 Nisan İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Prens William ve Kate nerede yaşıyor? Kate Middleton yeni eve taşınıyor! Fenerbahçe- Beşiktaş derbisi ne zaman oynanacak? Derbi ne zaman, hangi gün? Kızılcık Şerbeti Görkem kimdir? Kızılcık Şerbeti Görkem karakteri gerçek hayatta kim? Özge Özacar kimdir? CANLI ALTIN FİYATLARI | Bugün altın fiyatları yükseldi mi? Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title