Haberler

Kilis: Sınırda Bayramlaşma Coşkusu Sürüyor

Suriye'den 48 Saatliğine Türkiye'ye Gelen Suriyeliler'in Geçişleri Yağmura Rağmen Devam Ediyor.

Suriye'den 48 saatliğine Türkiye'ye gelen Suriyeliler'in geçişleri yağmura rağmen devam ediyor.

Kilis-Halep Valiliği arasında imzalanan protokol gereği bu yıl 13.'sü gerçekleştirilen Yatılı Bayramlaşma kapsamında Suriyeliler'in geçişleri bugün sabahın erken saatlerinden itibaren başladı. Havanın kapalı olması ve zaman zaman yağmur yağması nedeniyle Türk ve Suriyeli yetkililer vatandaşların mağdur olmaması için geçişleri hızlandırdı. Suriye tarafından Azez İlçesi yakınlarında toplanan Suriyeli vatandaşlar, kontrollü olarak Türkiye tarafına bırakılıyor. Bu nedenle Esselame ve Öncüpınar sınır kapılarında izdiham yaşanmazken, işlemler süratle yapılıyor. Esselame Sınır Kapısı'nda kurulan 2 çadırda işlemlerini yaptıran Suriyeliler, buradan Öncüpınar Sınır Kapısı'na geçiyor, kendilerine tahsis edilen otobüslerle işlemlerinin yapılacağı yere götürülüyor. Türk tarafında kurulan çadırlarda işlemleri yapılan Suriyeliler, burada bekleyen otobüslerle kent merkezine getiriliyor.

200 dolara kadar hediyeleşmenin serbest olduğu bayramlaşmada Suriyeliler'in, yanlarında getirdikleri çay, şeker, pirinç, karabiber, limontuzu ve hediyelik eşyaları taşımakta zorluk çektikleri gözlendi. Bazı Suriyeliler, çullar içerisindeki eşyalarını dinlene dinlene getirirken, ilginç görüntüler oluşmasına neden oldu. Suriyeliler, yağan yağmura aldırış etmeyerek bir an önce Türk tarafındaki akrabalarının evlerine gitmenin telaşını yaşıyor. Öncüpınar Sınır Kapısı'nda tam donanımlı ambulans ve sağlık ekibi hazır bekletilirken, Türk ve Suriye tarafından geçişlerin hızlı yapılması için bin 500 görevlinin çalıştığı bildirildi. Kilis Valisi Nevzut Turhan ile Öncüpınar Mülki İdare Amiri Ali Aslantaş'ın, Öncüpınar Sınır Kapısı'nda işlemlerin sorunsuz bir şekilde yapılması için talimatlar verdikleri öğrenildi. Esselame tarafında ise Azez Kaymakamı ile Halep polis yetkilileri geçişleri koordine ediyor. Geçişler bugün saat 17.00'ye kadar sürecek. Yarın da geçişlerin devam edeceği ve geçiş yapan Suriyeli sayısının 15 bin olacağı bildirildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title