Haberler

Kilis: Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan Hacı Adaylarının Geçişleri Başladı

Türki Cumhuriyetler ve Avrupa Birliği Ülkelerinde Yaşayan Müslümanların Hacı Olmak İçin Karayolu ile Suudi Arabistan'a Gidişleri Başladı.

Türki Cumhuriyetler ve Avrupa Birliği ülkelerinde yaşayan Müslümanların hacı olmak için karayolu ile Suudi Arabistan'a gidişleri başladı.

Türkiye'deki hacı adaylarının karayoluyla gidişleri yasak olmasına rağmen Türk Cumhuriyetleri ve Avrupa Birliği'nde yaşayan Müslümanlar karayoluyla hac yolculuklarını yapıyor. Türkiye üzerinden Suriye ve oradan Ürdün'e daha sonra Suudi Arabistan'a gidecek hacı adaylarının, Kilis Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan geçişleri başladı. Türk Cumhuriyetleri'nden kafileler halinde otobüs ve özel araçlarla yola çıkan Müslümanlar, Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'ndeki Cilvegözü Sınır Kapısı bakım ve onarımda olduğu için Kilis'in Öncüpınar Sınır Kapısı'na yönlendiriliyor. Kilis'e gelen yabancı hacı adayları, Öncüpınar Sınır Kapısı üzerinden Suriye'ye geçiyor.

Çeçen kökenli Dağıstanlı bir grup hacı adayı otobüsle Kilis'e geldi. Öncüpınar Sınır Kapısı'nda işlemleri kısa sürede tamamlanan hacı adayları Suriye'ye geçti. Dağıtlanlı hacı adayları, etraflarına toplanan Kilisli öğrenciler ile bir süre sohbet ederek ders kitaplarını inceledi. Hacı adayları, Türkiye'ye gelmekten dolayı memnun olduklarını belirterek, "Türkiye'yi görme fırsatı bulduk. Türk insanı sıcak kanlı, misafirperver. Haccı olduktan sonrada Kilis'ten geçerek ülkemize gideceğiz" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title