Haberler

Kilis: Kilis'te Atatürk Büstü Açılışı

Kilis Valiliği Tarafından Yaptırılan Atatürk Büstü Açılışında, 10. Yıl Marşı Hep Bir Ağızdan Okundu.

Kilis Valiliği tarafından yaptırılan Atatürk büstü açılışında, 10. Yıl Marşı hep bir ağızdan okundu.

Kilis Valililiği tarafından Valilik bahçesine Atatürk büstü yaptırıldı. Büstün açılışına Kilis Valisi Nevzat Turhan, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mürsel Şahin, Belediye Başkanı Vekili M. Alpen Ünler, Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Bingöl, Adalet Komisyonu Başkanı Şerafettin Saka, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, çok sayıda vatandaşla birlikte, yüzlerce öğrenci katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Selahattin İyigün İlköğretim Okulu öğretmen ve öğrencileri sazlar eşliğinde marş ve türküler okudu. Yoğun ilgi gösterilen törende 10. Yıl Marşı hep bir ağızdan söylendi.

Törende konuşan Kilis Valisi Nevzat Turhan, Atatürk'ün anılmasına gösterilen ilgiden dolayı minnettar olduğunu belirterek, Atatürk'ü eşsiz lider ve kahraman olarak niteledi. Turhan, "Büyük önder Atatürk, asker ve devlet adamlığı boyunca büyük badireler atlatmıştır. Türk Milleti'nin kurtuluşu için bütün imkanları seferber ederek, milleti ile beraber her türlü fedakarlığı yapmıştır. Türk milleti için ne kadar önemli olduğu ve milletinin ona ne kadar değer verdiğini şimdi daha fazla anlıyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından Vali Turhan ve beraberindeki protokol tarafından Atatürk büstünün açılışı yapıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title