Haberler

Kilis: Kili'te "Hacı Adaylarına İlgisizlik" Açıklaması

Kilis Üzerinden Hacca Giden Hacı Adaylarına Kilis Halkının İlgisizliğinden Şikayet Eden Büro Emekçileri Sendikası (Bes) Kilis İl Temsilcisi Kıyasettin Aslan, "Nerede Kaldı Kilis İnsanının Misafirperverlik Duygusu, Dayanışma ve Yardımlaşma Ruhu?" Dedi.

Kilis üzerinden hacca giden hacı adaylarına Kilis halkının ilgisizliğinden şikayet eden Büro Emekçileri Sendikası (BES) Kilis İl Temsilcisi Kıyasettin Aslan, "Nerede kaldı Kilis insanının misafirperverlik duygusu, dayanışma ve yardımlaşma ruhu?" dedi.

Kutsal topraklara gitmek üzere Kilis'e gelen binlerce hacı adayının Öncüpınar Gümrük Kapısı ve Suriye'nin Esseleme Sınır Kapısı'ndaki yığılma nedeni ile perişan ve mağdur durumda kaldığını belirten Aslan, "Hacı adaylarının kalacağı otellerin dolu olması, barınma sorununu gündeme getirmiştir. Belediyenin açmış olduğu çadır ise ihtiyaca cevap vermemektedir. Hacı adaylarının asri mezarlık, yol kenarı ve parklarda yemek ihtiyaçlarını karşıladıkları görülmüştür. Gece barınmak için yer bulamayan hacı adayları ise geldikleri araç içinde uyku ihtiyaçlarını gidermeye çalışmaktadır" diye konuştu. Aslan, Kilis'teki tarihi ve turistik yerleri gezmek isteyen hacı adaylarına rehberlik edecek bir broşürün olmamasının da büyük eksiklik olduğunu vurguladı.

Geçmiş yıllarda Öncüpınar Gümrük Kapısı'ndan hac farizası amacıyla Kilis'e gelen binlerce insana, Kilis'in misafirperver halkının evini ve gönlünü açtığını hatırlatan Aslan, "Nerede kaldı Kilis insanının misafirperverlik duygusu, dayanışma ve yardımlaşma ruhu?" diye konuştu. Kilis halkını misafirperver davranmaya çağıran Aslan, şöyle devam etti:

"Gerek yurt içinden gerekse yurt dışından Kilis'e gelerek Öncüpınar Gümrük Kapısı'ndan hac farizasını yerine getirmek için Suudi Arabistan'a gidecek insanlara başta sendikamız üyeleri olmak üzere Kilis halkını ve yerel yetkilileri misafirperver davranmaya, gümrük kapısından geçişleri sağlanıncaya kadar evlerinin kapılarını açmaya, mağduriyetlerini gidermeye çağırıyoruz. Geçmişte olduğu gibi bugün de halkımız bunu yapacaktır. Yapacaklarına olan inancımız da tamdır. Gerek yurt içinden gerekse yurt dışından ilimize gelerek Öncüpınar Gümrük Kapısı'ndan geçiş yapacak insanlar, gönüllü turizm elçileridir. Kilisimiz'in misafirperverliğini, insani duruşunu ve tanıtımını yapacak olanaklardan birisi de budur. Kilis'i daha iyi nasıl tanıtabiliriz halkımıza ve yerel yetkililere soruyoruz?"

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title