Haberler

Kilis'in İl Oluşunun 22. Yıl Dönümü

Kilis Valisi İsmail Çataklı, Kilis'in il oluşunun 22 yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Kilis Valisi İsmail Çataklı, Kilis'in il oluşunun 22 yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Çataklı, mesajında, Kilis'in tarih boyunca önemli yerleşim yerlerinden biri olduğunu ifade etti.

Kentin, sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda kalkınması ve turizm potansiyelinin değerlendirilmesi gerektiğini aktaran Çataklı, şunları kaydetti:

"Ülkemizin nadide köşelerinden birisi olan serhat ve aynı zamanda ensar şehrimiz Kilis'te görev yapmaktan mutluluk ve onur duyduğumu ifade etmek istiyorum. İnsanlarımıza imkan oluşturan, refahı ve adaleti tesis etmek için çaba gösteren, yeni fırsatlar arayan bir anlayış içerisindeyiz. Kentimizin tanıtımı, yatırım yapılan bir şehir olması, ihracat yapması, toplumsal bütünlüğünü koruması, sosyal yapısının güçlenmesi gibi her konuda gayret gösteriyoruz."

- AK Parti Kilis Milletvekili Polat

AK Parti Kilis Milletvekili Reşit Polat da Kilis'in binlerce yıllık geçmişe sahip serhat şehir olduğunu ifade etti.

Milletvekili Polat, AK Parti hükümetleri döneminde Kilis'te yapılan yatırımlarla beraber birçok alanda gelişme olduğunu kaydetti.

Kilis halkının Suriyeli sığınmacılar konusunda dünyaya insanlık dersi verdiğini dile getiren Polat, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Kilis, henüz 22 yıllık bir il olmasına rağmen, Suriyeli kardeşlerimize kendini ispatlamış illerin bile cesaret edemeyeceği bir misafirperverliği gösterdi. Serhat şehrimiz Kilis'imiz tüm dünyaya insanlık dersi vermiştir. Böylelikle de ensar-muhacir kardeşliğinin en güzel örneklerinden birini ortaya koymuştur. Böyle alicenap,fedakar, ensar ruhlu hemşehrilerimin bir parçası olduğum için gurur duyuyorum."

- Belediye Başkanı Kara

Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, mesajında, tarih boyunca birçok medeniyetin Kilis'te yaşadığını anımsattı.

Başkan Kara, "Gece-gündüz demeden çalışacağız ve Kilis'i kalkındıracak, tarihi ve moderni bir araya getirerek onu gelişmiş medeniyetler seviyesine çıkaracağız. Kentimizin yatırım yapılan bir şehir olması, ihracat yapması, sosyal yapının güçlenmesi ve toplumsal bütünlüğümüzün korunması için çaba gösteriyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Kadir Kara Ak Parti Kilis Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title