Haberler

Kilis'e Üniversite Kurulması Çalışmaları

Aralarında Kilis'in de Bulunduğu 10 ile Üniversite Kurulması Konusunda Hükümetin 2006 Yılının Ortalarında YÖK'e Yazı Yazdığını Hatırlatan Milletvekili Hasan Kara, Aradan Aylar Geçmesine Rağmen YÖK'ün Cevap Vermediğini Söyledi.

Aralarında Kilis'in de bulunduğu 10 ile üniversite kurulması konusunda hükümetin 2006 yılının ortalarında YÖK'e yazı yazdığını hatırlatan Milletvekili Hasan Kara, aradan aylar geçmesine rağmen YÖK'ün cevap vermediğini söyledi.

Kilis'e kurulacak üniversitenin YÖK'ün bu kararında düğümlendiğini söyleyen Kara, "Hükümetimiz üzerine düşeni yapmıştır. Aralarında Kilis'in de bulunduğu 10 ile üniversite kurulması istenmiştir. Biz, milletvekilleri ve belediye olarak her türlü hazırlığı yaptık. Altyapı çalışmaları için 2 milyon YTL para ayırdık. Belediyemiz üniversite alanını genişletti. Kısaca bu konuda siyasi irade gerekeni yapmıştır. Prosedür gereği YÖK'ün kararı beklenmektedir" dedi.

YÖK'ün 10 ile üniversite kararını bekletmesini 'anlamsız' olarak değerlendiren Kara, Kurban Bayramı öncesinde adı geçen illerin valilerinin YÖK'le görüşmesine dikkat çekerek şunları söyledi:

"YÖK Başkanı özellikle valimize, 2007 yılında hükümetin kararı olması durumunda Kilis'e üniversite meselesine sıcak bakacaklarını söylemiştir. YÖK Başkanı, hangi karardan bahsetmiş anlamadım. Hükümet, 2006'nın ortasında YÖK'e yazı yazarak Kilis'e üniversite konusunu gündeme taşımıştır. Ancak, aradan aylar geçmesine rağmen bir türlü karar verilmemiştir. Ayrıca, YÖK Başkanı, valilerle ikili görüşmelerinde, daha önce kurulan 15 ilin üniversite rektörlerinin belli olmasından sonra hükümete cevap verebileceklerini söylemiştir. Oysa, hükümet zaten yazı yazarak üzerine düşeni yapmıştır. Bu konuda YÖK'ün vereceği olumlu ya da olumsuz karar, önümüzü daha net görmemize yardımcı olacaktır."

(MAD-ST-MEF-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title