Haberler

Kilis: Chp'li Ateş, Kilis'in İçme Suyu Sorununu Tbmm'ye Taşıdı

CHP Gaziantep Milletvekili Abdülkadir Ateş, Kilis'in içme suyu sorununu TBMM'ye taşıdı.

CHP Gaziantep Milletvekili Abdülkadir Ateş, Kilis'in içme suyu sorununu TBMM'ye taşıdı.

Ateş, TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a, içme sularından alınan numunelerin örtbas edilip edilmediğini ve şehir içme suyundan kaynaklanan ishal, kusma ve bulantı şikayetleri ile ilgili olarak Kilis ve Gaziantep'teki hastanelerde hasta sayısının artıp artmadığını sordu.

CHP'li Ateş, soru önergesinde, Bakan Akdağ'dan şu soruları yanıtlamasını istedi:

"Kilis ilimizde bulunan Konak Göleti suyu şehir şebekesine ne zaman verildi, bu göletin suyu ile ilgili içilemez, kullanılamaz ve insan sağlığına zararlıdır gibi raporlar olduğu ayrıca suda kolibasili, krozyon nitrat partiküllerinin bulunduğu doğru mudur? Eğer bu raporlar gerçeği yansıtmakta ise gölet içme suyu şebekesine verilmeden önce Sağlık Müdürlüğü'ne tahlil yaptırılmış mıdır? Çıplak gözle bakıldığında bile içilmeyeceği ve kullanılmayacağı açıkça görülebilen suyun şehir şebekesine verilmesine hangi yetkili, neye dayanarak karar vermiştir? Ayrıca kendileri bu suyu kullanmakta ve içmekte midirler? Ayrıca suyun şebekeye verilmesinden sonra Kilis ve Gaziantep hastanelerinde ishal, bulantı, kusma gibi şikayetlerle başvuranların sayısında anormal artışlar olduğu belirtilmektedir. Sağlıklı bir arıtma tesisinin bulunmadığı ve halkın sağlığı yönünden içilemez ve kullanılmasında sakınca olduğuna dair raporlar yerel basında yayınlandığı halde Sağlık Müdürlüğü ya da Belediye Başkanlığı'nca bir yalanlamada bulunulmuş veya haber tekzip edilmiş midir? Kilis halkının ciddi bir panik ve endişeyle izlediği bu olay karşısında Sağlık Müdürlüğü'nün Belediye Başkanlığı'nı koruduğu ve bu nedenle tahlillerin örtbas edildiği, raporların yok sayıldığı iddiaları doğru mudur? Değilse Sağlık Müdürlüğü'nün bugüne kadar yaptırmış olduğu tahlil sonuçları, yani suyun içilebilir ve kullanılabilirliği ile ilgili olarak raporların endişeleri gidermek adına basın ve halkın bilgisine sunmayı düşünüyor musunuz? Halkın sağlığını tehdit eden böylesi önemli bir durum karşısında, Sağlık Müdürlüğü'nün bir ihmali, belediye başkanının korumacı bir yaklaşım ve tutumu varsa, haklarında ne gibi işlemler yapmayı düşünüyorsunuz? Ayrıca Konak Göleti suyu ile ilgili bakanlığınızca bugüne kadar yaptırılmış araştırmalar nelerdir?"

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title