Haberler

    Kılıçdaroğlu: Ysk Sandık Güvenliğini Bozar Bir Tehlike İçine Girmiştir

    CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "YSK sandık güvenliğini bozar bir tehlike içine girmiştir" derken İYİ Parti lideri Meral Akşener de, "Sayın Erdoğan İstanbul’dan çıkan sonuçları kabul etmemekle milletin iradesini yok saymıştır" diye konuştu

    CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "İstanbul gibi bir yeri 14 bin oy farkıyla kazandım diyemezsiniz" açıklaması sonrası ortak bir basın toplantısı düzenledi. Kılıçdaroğlu, "YSK, sandık güvenliğini bozar bir tehlike içine girmiştir." derken İYİ Parti lideri Akşener, "Kimsenin İmamoğlu'nun 15 bin oy farkını beğenmeme gibi bir hakkı yoktur." dedi.

    Oyların yeniden sayılmasına karşı olmadıklarını belirten Kılıçdaroğlu, "YSK, sandık güvenliğini bozar bir tehlike içine girmiştir. Asıl tehlike buradadır." diye konuştu.

    'Seçimin üzerinden 7 gün geçti ama itirazlar devam ediyor'

    Türkiye’nin bir an önce seçim atmosferinden çıkıp kendi sorunlarına odaklaması gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Türkiye tarihinin en ciddi sorunları ile karşı karşıya. 31 Mart’ta bir yerel seçim yaptık. Aradan 7 gün geçti bugün sekizinci gündeyiz ama tartışmalar devam ediyor. YSK kararlarını hukuk güvenliği içinde almak zorundadır. Kanunlara uymak ve geçmişte aldığı kararlara uymak zorundadır. Seçimler yapıldı itirazlar oldu. Oyların yeniden sayılmasına yönelik bizim hiçbir itirazımız olmadı. İtiraz hukuk içinde olursa yasalar içinde öngörülen kuralı hayata geçirebilirlerse bizim buna hiçbir itirazımız olmaz. " ifadelerini kullandı.

    'Bu tutanaklar tutulurken AK Partili ve MHP'li kardeşlerim niçin bir şerh düşmedi'

    Islak imzalı tutanaklarda tüm partililerin imzasının bulunduğunu belirten Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: "Şimdi de 38 ilçeyi yeniden sayalım diyorlar hangi gerekçe ile efendim bir gariplik olduğunu düşünüyoruz. Böyle bir gerekçe ile yeniden sayım mı yapılır? Islak imzalı tutanakları bir kenara atalım biz yeniden sayım yapalım. Islak imzalı tutanaklarda hakimlerin, AK Partili kardeşlerimizin, CHP’lilerin, İYİ Partililerin, Saadet Partililerin imzaları var. Bu tutanaklar tutulurken AK Partili MHP’li kardeşlerim niçin bir şerh düşmedi o zaman bu tutanaklara. "

    '15 bin 722 oy farkla Ekrem İmamoğlu İBB Başkanı seçildi'

    "Benim YSK’nın yargıçlarından istediğim elinizi vicdanınıza koyacaksınız ve oturup karar vereceksiniz. Yukarıdan aşağı aşağıda yukarı Ekrem İmamoğlu çıkıyor. O zaman niçin yeniden sayalım bir gerekçe lazım. Bu olay bir demokrasi olayıdır. Olay artık bir Büyükşehir Belediye başkanı seçmenin ötesine geçmiştir. En son bugün aldığımız verilere sandıkların yüzde 92,30'u açıldı ve sayıldı 15 bin 722 oy farkla Ekrem İmamoğlu yeniden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi."

    Erdoğan'dan seçim değerlendirmesi: Neredeyse bütünü usulsüz, sandıkta hırsızlık var

    Mazbatayı alan Mansur Yavaş: Bundan sonra adalet ve liyakat ön planda olacak

    'Erdoğan milletin iradesini yok saymıştır'

    Türkiye'nin kendi temel sorunlarına odaklanması gerektiğini belirten Akşener ise, "Sayın Erdoğan İstanbul’dan çıkan sonuçları kabul etmemekle milletin iradesini yok saymıştır." dedi.

    Akşener açıklamasında, "Milli iradeye saygısızlığı bu millet affetmez. Bugün çok vahim bir iş olmaktadır o da şudur biz kazanamazsak sandığın bir anlamı yoktur. Sayın Erdoğan İstanbul’dan çıkan sonuçları kabul etmemekle milletin iradesini yok saymıştır." diye konuştu.

    'Bu millet kendi iradesiyle alay edene sandıkta tokat atar'

    "Buradan kendisini uyarmak isterim, gidilen yol yol değil. Bu millet kendi iradesiyle alay edene kendisinin iradesini sorgulayana gerçekten sandıkta sağlam bir tokat atar. AK Parti kazanıncaya kadar seçim yenilenmesi ancak Afrika'da olur. Bizim itirazlarımız reddedildi, AKP’den hangi itiraz varsa kabul edildi. Türkiye tersi bir durumla karşılaştığında demokrasi perdesini kapatır. Bir adalet bakanı hislerine göre bir problem var diyor. Türkiye’nin bir an önce normalleşmesi lazım.

    Kaynak: Euronews.com / Dünya

    Cumhuriyet Halk Partisi Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul Dünya Haberler

    Bakmadan Geçme

    ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title