Haberler

Kılıçdaroğlu: Yeni İstanbul'umuzda Fatih'ten Daha Zeki Birisi Var, Çünkü Otomobili Denizde...

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında İstanbul'a ilişkin fotoğraflar göstererek, "Yeni İstanbul'umuzda Fatih'ten daha zeki birisi var. Çünkü otomobili denizde yürütüyor.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında İstanbul'a ilişkin fotoğraflar göstererek, "Yeni İstanbul'umuzda Fatih'ten daha zeki birisi var. Çünkü otomobili denizde yürütüyor. 17 Aralık ve 25 Aralık'ta devlet hazinesinin nasıl yürütüldüğünü hep beraber gördük" dedi.

-NAZIM HİKMET'İN ŞİİRİNİ OKUDU-

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı, konuşmasına, "Bugün bir şiirle konuşmama başlamak istiyorum" diyerek Nazım Hikmet'in Vasiyet adlı şiirini okudu.

-"NAZIM'IN YERİ GEZİ PARKI'DIR"-

CHP Genel Başkanı şöyle dedi:

"51 yıl önce bugün hayatını kaybetti. O bir vatanseverdi. Ona "vatan haini' dediler. Nazım Hikmet bizim Shakespeare'mizdir.

Onun vasiyeti var. Beni Anadolu'da bir çınar ağacının altına gömün diye. Bu şiirin adı vasiyet. 76 milyon yurttaşa bir vasiyettir bu. 76 milyon yurttaş rüzgara karşı yürüyen Nazım Hikmet'i Anadolu'ya getirmelidir. Bana sorarsanız, nerede olmalıdır, Gezi Parkı'nda olmalıdır, bir çınar ağacının altında Nazım'ın yeri Gezi Parkı'dır. Bir çınar ağacının altında onun vasiyetini yerine getirmeliyiz."

-"BİR DİKTATÖR BOZUNTUSUNUN KARİZMASI ÇİZİLDİ GEZİ EYLEMLERİNDE"-

Gezi'nin birinci yılı dolayısıyla yasaklar geldiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Bir sıkıyönetim dönemi daha yaşadık" dedi.

-"NE KADAR ÇOK İNSAN ÖLÜRSE O KADAR ZEVK ALIYOR"-

Gezi sırasında gençlerin eylemleri elbette birilerini rahatsız etti, bir diktatör bozuntusunun karizması çizildi Gezi eylemlerinde ve bu içine sindiremedi hala içinde bir kin var. Ne kadar çok insan ölürse o kadar zevk alıyor, kandan bu kadar zevk alan, şiddetten bu kadar zevk alan başka bir politikacı yoktur herhalde. 21. Yüzyılda nasıl oluyor da kanla beslenen bir ideoloji olabiliyor, kanla beslenen bir siyasi anlayış olabilir. Bir iç savaş bile çıkarmayı göze alıyor. Halka açıkça yalan söylüyor. "Camide bunlar bira içiyor' diyor. Niye bunu söylüyor, insanları biri birine düşürmek için. Bu yetti mi, başka bir şey daha söylüyor, "başörtülü bacıma 30-40 kişi birden saldırdı'. Merak ediyorum iç çatışma olsaydı, kavga olsaydı yüzlerce insan ölseydi ne kazanacaktı? Bir ülkenin başbakanına yalan söylemek yakışır mı? Yalancıdan başbakan olmaz.

-"BU BAŞBAKANIN ARKASINDA HALA DURACAK MISINIZ?"-

76 milyon yurttaşımın vicdanına seslenmek istiyorum. Size açıkça yalan söyleyen bu başbakanın arkasında hala duracak mısınız?

Hala yalanın arkasında duruyor. 14 yaşında Berkin Elvan'ı terörist diye miting meydanlarında tanıtıyor.

-FOTOĞRAFLAR GÖSTERDİ VE "RECEP TAYYİP ERDOĞAN'IN YENİ TERÖRİSTİ BU" DEDİ-

Şimdi size bir fotoğraf göstereceğim. Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni teröristi bu. Başörtülü bir Anadolu kadınıRize İkizdere ilçesinden. İkizdere Şimşirli Köyünde bir HES yapılıyor. Sular kesiliyor, köylü rahatsız ve diyorlar ki bizim suyumuzu kesmeyin, kadınlar gidiyorlar yolun kenarında oturuyorlar.

Havva Bir, Anadolu kadını. Suyuna sahip çıkmak istiyor, coplarla üzerine gidiliyor ve dövülüyor."

"Havva Bir'in bacağı" diyerek fotoğrafı gösteren CHP Genel Başkanı şöyle devam etti:

"Başörtülü bacımıza saldırdılar diyordu değil mi, başörtülü bacımızı ne hale getirdiklerini görüyor mu?

-"BİR DİKTATÖR BOZUNTUSUNA KARŞI ORTAK MÜCADELE VERECEĞİZ"-

Vatandaşlara sesleniyorum. Anadolu kadınını gördünüz. Köyünün suyuna sahip çıkmak istedi. Bütün Anadolu kadınlarına sesleniyorum. Havva'nın başına gelen yarın sizin başınıza da gelebilir. O zaman hep beraber ortak mücadele vereceğiz. Kime karşı bir diktatör bozuntusuna karşı ortak mücadele vereceğiz.

Ben ona niye diktatör bozuntusu diyorum, kendi vatandaşına tokat atan bir kişi

-"UMUDUMUZU YİTİRMEYECEĞİZ, TİPİK BİR ÖRNEĞİ ÇIKTI, NEREDE, YALOVA'DA ÇIKTI"-

Bütün bunlara rağmen hep beraber direneceğiz. Umudumuzu yitirmeyeceğiz, tipik bir örneği çıktı, nerede, Yalova'da çıktı.

Bu ülkede umutsuzluğa yer yok. Bütün baskılara direneceğiz. Özgür ve güzel Türkiye'yi yeniden inşa edeceğiz.

-DİYANET İŞLERİ BAŞKANI'NIN KONUŞMASINA İŞARET ETTİ-

Pek çok yerde sorunumuz var, insanlarımız öldü, Soma bunlardan en son tanık olduğumuzdu. Uzun süre bekledim, çünkü iktidar onu aldı "Allah'ın takdiridir' dedi. Ne bekledim, bu ülkenin Diyanet İşleri Başkanı ne diyecek . Nihayet konuştu. 1 Haziran 2014'te Mardin'de konuştu. Çok güzel bir konuşma.

Bunları söylemek için bu kadar beklemeye gerek yoktu. Çok daha önceden söylenmesi gerekirdi. Daha erken söylenmeliydi.

Tipik örneklerini vereceğim. 23 Temmuz 2004 hızlandırılmış tren seferleri başlatılır, 41 kişi öldü. Uludere'de 34 kardeşimiz öldü, ne oldu, ailelerine para verdiler, insanın hayatı parayla ölçülür mü? Afyon'da patlama oldu, 25 asker hayatını kaybetti, 25 askerin aileleri hala adalet arıyorlar. 13 Mayıs 2014 SomaBütün bunlardan sonra Diyanet İşleri Başkanlığı bu açıklamayı yapıyor. Oysa biz bu açıklamayı çok daha önceden beklerdik.

Ben merak ettim bu açıklamadan sonra Erdoğan 'cübbeni çıkar sen de siyasete gir' diyecek mi diye

Biz halkın aydınlatılması ve dinin istismar edilmemesi açısından bu açıklamayı çok değerli buluyoruz.

-FATİH'İ ÖRNEK GÖSTERDİ-

Fatih Sultan Mehmet İstanbul'u 29 Mayıs 1453'te fethetti. Zeki, çalışkan, bilime önem veren birisiydi. O tarihe ve felsefeye de önem verirdi. Özel bir kütüphanesi vardı. Sanatı ve sanatçıyı severdi.

-FOTOĞRAFLAR GÖSTERDİ-

O İstanbul, bir de şimdiki İstanbulYeni İstanbul'umuzda Fatih'ten daha zeki birisi var. Çünkü otomobili denizde yürütüyor. Dün İstanbul'da çekilen fotoğraf. Biliyorsunuz yürütme konusunda çok başarılılar. 17 Aralık ve 25 Aralık'ta devlet hazinesinin nasıl yürütüldüğünü hep beraber gördük. Bu aynı zaman da bir de Kanal İstanbul'dan söz ediyordu. Aslında kanal İstanbul var İstanbul'da, onun da fotoğrafı, buyurun size kanal İstanbul. 30 yıldır yönetiyorlar İstanbul'u. Fatih'in İstanbul'u, AKP'nin İstanbul'u. Fatih, Haliç'in çevresinde koyun otlatmayı yasaklamıştı. Bunlar ne yaptılar, İstanbul'u rant kapısı haline getirdiler, İstanbul'u parsellediler. İstanbul'u perişan ettiler ve sonuçta böyle bir İstanbul çıktı ortaya.

"Yağışlar fazla olmuşta o nedenle böyle bir olay gerçekleşmiş'.

- "AYNI ZAMANDA KENDİSİ BİLİYORSUNUZ BİR MUCİT"-

Aynı zamanda kendisi biliyorsunuz bir mucit. Ne özellikleri vardı Erdoğan'ın jinekologdu, Merkez Bankası uzmanı, iyi bir ekonomist, iyi bir psikolog, vantrolog ve sonunda bir mucit.

Mucit, deniz dolmuşu, denizin üzerinde giden dolmuşyeni bir mucidimiz bu"

Kaynak: ANKA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title