Haberler

Kılıçdaroğlu: Uludere'de Yaşanan Olaylar Bir An Önce Açıklanmalı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Uludere'de yaşanan olayların bir an önce açıklanması gerektiğini belirterek, "Demokrasiyi ileri demokrasi olarak tanımlayacaksınız. 34 yurttaşı katledeceksiniz. Kimin öldürdüğü, kimin talimat verdiği, kimin istihbarat verdiği belli olmayacak. Bu devlete hukuk devleti denmez. Kimse kusura bakmasın" dedi.

Yurt Gazetesi'nin Balmumcu Point Otel'de birinci yaşını kutladığı geceye katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM İnsan Hakları Komisyonu tarafından kabul edilen Uludere olayları ile ilgili raporun hatırlatılması üzerine, "Uludere'de yaşanan olayların açıklanması gerekiyor. Talimatı kim verdi. Bu konu bilinmeli. İstihbarat nereden geldi bu bilinmeli. Siz 21. yüzyılda hem demokrasiden söz edeceksiniz. Demokrasiyi ileri demokrasi olarak tanımlayacaksınız. 34 yurttaşı katledeceksiniz. Kimin öldürdüğü, kimin talimat verdiği, kimin istihbarat verdiği belli olmayacak. Bu devlete hukuk devleti denmez kimse kusura bakmasın" dedi.

SONER YALÇIN'A BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ ÖDÜLÜ

Kılıçdaroğlu'nu otel girişinde gazetenin imtiyaz sahibi CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özpolat ve gazetenin genel yayın yönetmeni Merdan Yanardağ karşıladı. Geceye, Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, bazı CHP'li milletvekili ile iş ve basın dünyasından çok sayıda kişi katıldı.

Birinci yaşını kutlayan Yurt Gazetesi, Odatv davasında tutuksuz yargılanan Soner Yalçın'a Basın Özgürlüğü Ödülü'nü verdi. Yalçın, ödülünü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun elinden aldı.

"682 GÜN SİLİVRİ'DE ÖZGÜRLÜĞE YATTI"

Kılıçdaroğlu, ödülü verdikten sonra yaptığı konuşmada, Soner Yalçın'ın 682 gün Silivri'de özgürlüğe yattığını ifade ederek, "Kendisini önce kitaplarından tanıdım. Kitaplarını büyük bir keyifle okudum. Son okuduğum kitabı Samizdat. Silivri gerçeğini öğrenmek için o kitabı herkesin okumasını isterim. Duyguyla gerçekleri bir araya getiren olağanüstü bir kitap. Kendisinin kalemi zaten çok güçlü. Ama o kitabı kendi yazarlığına ve Türkiye'de özgürlüğe çok şeyler kattığına inanıyorum" dedi.

"TÜRKİYE'NİN EN ÇOK İHTİYAÇ DUYDUĞU ALAN İHTİYAÇ ALANI"

Yurt Gazetesi birinci yılını doldurmasından dolayı kutlayan Kılıçdaroğlu, "Sayın Durdu Özpolat unutmasın, o gazete sizin değil okurların gazetesi. Okurlar sahip çıktığı sürece gazeteciler görevlerini yerine getireceklerdir. Türkiye'nin özgür, bağımsız gazeteciliğe, gazetelere ihtiyacı var. En çok ihtiyaç duyduğumuz ihtiyaç alanlarından birisi özgürlük alanı. Özgürlüğü teneffüs edeceğimizin alanlardan biriside medya dünyası. Pek çok arkadaşımız ağır bedeller ödedi, işinden oldu, yazıları kısıtlandı, sansüre uğradı. Ama unutmamamız gereken bir şey var. Hayat bir mücadele alanıdır. O mücadele alanını belirleyen temel eksen özgürlüktür" dedi.

"ÖDÜLÜMÜ HAPİSTEKİ MESLEKTAŞLARIM ADINA ALIYORUM"

Ödülünü aldıktan sonra yaptığı konuşmada, "Bu topraklarda 170 yıllık basın özgürlü mücadelesi veriyoruz. Vermeye de inatla devam edeceğiz" şeklinde konuşan Soner Yalçın, "Bu anlamlı ödülü merkez medya tarafından sessizliğe ve unutuluşa mahkum edilmek istenen Mustafa Balbay, Tuncay Özkan, Hikmet Çicek gibi hapisteki meslektaşlarım adına alıyorum" dedi.

İSRAİL'İN DİLEDİĞİ ÖZRÜ DEĞERLENDİRDİ

Öte yandan Kılıçdaroğlu'nun, sohbet sırasında bir gazeteciye İsrail'in Mavi Marmara konusunda dilediği özrü, "Önce kim özür diledi. Danimarka'ya inip orada yanlış anlaşıldım diyen kimdi? Önce onu bir açıklasın" şeklinde değerlendirdiği belirtildi.

Gece, Yurt Gazetesi yöneticilerinin kestiği birinci yaş günü pastasının ardından sona erdi. - İstanbul / Şişli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Soner Yalçın Silivri Uludere Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title