Haberler

Kılıçdaroğlu: Temiz Siyaset Diyoruz, Karşı Tarafta Sessizlik Var

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ayaş Dut Festivali'nde halka hitap ederken, "Biz temiz siyaset diyoruz ama öbür tarafta dut yemiş bülbül gibi sessizlik var. Niye acaba? Çünkü temiz değiller ki temiz siyaseti ağızlarına alsınlar" diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ayaş Geleneksel Dut Tarihi Evler ve El Sanatları Festivali'ne katıldı. CHP Genel Sekreteri Önder Sav CHP Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Süha Okay, CHP'li milletvekilleri ve MYK üyeleri de Kılıçdaroğlu'na eşlik etti.

Festival alanında halka hitap eden Kılıçdaroğlu, Ayaş'a CHP'li belediye başkanının seçilmesinin ardından Ayaş'ın yapısının değiştiğini, sevgi ve hoşgörünün egemen olduğunu belirterek, bir marka olan Ayaş'ın önümüzdeki dönemde dünya markası olacağını söyledi. Ayaş çiftçisinin mutlu olmadığını ürettiğinin karşılığını alamadığını ifade eden Kılıçdaroğlu, bu düzenden kimsenin memnun olmadığını dile getirerek, "Bu düzenden Recep Bey ve rantiye memnun. Onun için biz bu düzeni değiştirmek, bu düzeni halktan yana bir düzen haline getirmek zorundayız" dedi.

Ayaşlılara "Siz parlamentoda naylon faturacı, ihaleye fesat karıştıran, kalpazan milletvekili ister misiniz" diye soran Kılıçdaroğlu, "Hayır" yanıtı alması üzerine, bunun yolunun CHP'yi iktidara getirmek olduğunu dile getirdi.

"Balık baştan kokar" atasözünü anımsatan Kılıçdaroğlu, "Balığı siz biliyorsunuz, kokuyu da biliyorsunuz, o zaman bu balığı ve bu kokuyu yok etmemiz lazım. Ne zaman? Önümüze sandık geliyor. Sandığı koyduğumuz zaman. Demokratik yollarla bunu yapacağız" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, Türkiye'de her şeyin olduğunu ancak, "Helvayı yapacak adamın olmadığını" ifade ederek, "Helvayı yapacak adamı seçmek sizin elinizde" dedi. Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bakınız biz temiz siyaset diyoruz. Ama öbür tarafta dut yemiş bülbül gibi sessizlik var. Niye acaba? Çünkü temiz değiller ki; temiz siyaseti ağızlarına alsınlar. Biz düzgün siyaset diyoruz. Siyaset zenginleşme aracı değildir. Siyasete yırtık ayakkabıyla başlayıp, Kısıklı'da etrafı çift duvarla örülü havuzlu villarda oturanları biz istemiyoruz. Siyasete zenginleşme aracı olmaz, siyaset bu değildir. Siyaset halka hizmet vermek demekir."

Ayaş girişinde bir grup süt üreticisi Kılıçdaroğlu'nun yolunu kesti. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin kendilerine seyyar süt satma izni vermediğini, kendilerinin her türlü sağlık raporunun olmasına karşın süt satamadıklarını ve mağdur durumda olduklarını belirten üreteciler, Kılıçdaroğlu'ndan sorunlarının çözümü için yardım istediler. Bunun üzerine Kılıçdaroğlu, süt üreticilerine sorunlarını Meclis'te gündeme getirme sözü verdi.

Ayaş yolunda vatandaşların ilgisiyle karşılaşan Kılıçdaroğlu, yol boyunca kendisine el sallayan vatandaşları da selamladı. Festival alanındaki Ayaşlılar da Kılıçdaroğlu'nun konuşmasını sık sık "Başbakan Kemal, Halkın Umudu Kılıçdaroğlu, Gün gelecek devran dönecek, AKP halka hesap verecek" sloganlarıyla kestiler. Ziyareti sırasında Kılıçdaroğlu'na Ayaş Spor atkısı da takıldı.(ANKA)

(HH/ÖMR)

Kaynak: ANKA / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title