Haberler

Kılıçdaroğlu Talimat Verdi Heyet Seralara İndi

Güncelleme:

Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Bilecik'te yağan kar sonrası yaşanan olumsuzlukları yerinde inceledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Bilecik'te yağan kar sonrası yaşanan olumsuzlukları yerinde inceledi.

Bilecik'te yaşanan kar yağışı Söğüt ve İnhisar ilçelerinde bulunan seralarda büyük zararlara yol açtı. Milletvekili Akar'a, CHP Parti Meclis Üyesi Didem Gültekin, eski İl Başkanı ve Milletvekili A. Adayı Çağatay Karaahmet, İl Yönetim Kurulu Üyeleri, İlçe Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri, İl Gençlik Kolları ve CHP'li üyeler eşlik etti. Yoğun kar yağışı nedeniyle hasar gören sera ve meyve ağaçlarının bulunduğu yerleri tek tek inceleyen CHP Milletvekili Akar, konuyu meclis gündemine taşıyacağını ve hasarın giderilmesi için gerekli işlemlerin hızlandırılmasını sağlayacağını belirtti. Akar, "Eski il başkanımız ve milletvekili aday adayımız sayın Çağatay Karaahmet'in çağrısı üzerine ve Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun görevlendirmesi ile gelip yerinde incelemek için buradayız. Öncelikle geçmiş olsun diyorum ve hepinizin Mevlit Kandilini kutluyorum. Marmara'nın Antalya'sı konumunda olan bir bölgedeyiz. Öncelikle bu bölge halkını tebrik etmek istiyorum, kendi kendine yeten ve hatta dışarıdan istihdam sağlayan bu bölgenin ekonomimize katkısı yadsınamaz bir gerçektir. Bugün ilçelerimizde ve köylerimizde birçok noktada incelemelerde bulunduk, muhtarlarımızla görüştük, gelinen noktada bir doğal afet ile karşı karşıya kalınmış. Hasar oldukça büyük" dedi.

"YAKLAŞIK 6 BİN DÖNÜM SERA YERLE BİR OLMUŞ"

Yaklaşık 6 bin dönüm seranın yerle bir olmuş durumda olduğunu belirten Akar, "Olabildiğince hızlı adım atılması gerekmektedir. Bir an evvel işin hızlandırılması ve bölgenin yeniden kendini kalkındırabilir konuma gelmesi için yeni ekim dönemine yetiştirilmesi gerekir. Biz de burada konuyu yerinde inceleyip bazı tespitlerde bulunduk. Öncelikle hemen Bilecik Valimizle görüşeceğiz, hasar tespitinin en kısa sürede yapılması için bazı temaslarda bulunacağız. Sonra devlet kanalıyla yardım yapılması için gerekli adımları atacağız. Netice de bu da bir doğal afettir Maliye Bakanından sizin adınıza randevu alıp görüşeceğim. Daha sonra konuyu meclis gündemine taşıyacağım ve bu noktada yapılması gerekenleri anlatacağım. Değerli arkadaşlar biz elimizden geleni yapmaya hazırız. Sizlerin zor zamanlarında yanında olmak, yaralarınızı sarmak bizim en asli görevimizdir. Konunun takipçisi olacağımıza ve gerekli adımların hızlandırılmasını sağlayacağımıza söz veriyorum" dedi.

CHP Bilecik eski İl Başkanı ve milletvekili aday adayı Çağatay Karaahmet ise;öncelikle ziyaretlerinden dolayı Milletvekili Akar'a teşekkür ettiğini belirtti. Karaahmet, "Değerli arkadaşlar öncelikle geçmiş olsun diyorum. Bugün yer yer incelemelerde bulunduk, hasar büyük. Geçimini bu işten sağlayan bir bölgemizin bugün karşılaştığı durum karşısında bizler yardımcı olmak için elimizden geleni yapmaya hazırız. Konuyu Genel Başkanımıza ve bölgemizden sorumlu milletvekilimize ilettik. Gelip yerinde incelemek için bugün de buradayız. Yoğun çalışma programına rağmen bizleri kırmayıp geldiği için Kocaeli Milletvekilimiz sayın Haydar Akar'a huzurunuzda teşekkür etmek istiyorum. Az önce de bahsettiğimiz gibi bu felaketin üstesinden gelmek için bu konuda bize düşen ne varsa yapmaya hazırız" dedi.

Konuşmaların ardından heyet seralarda incelemeler yaptı. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Haydar Akar Bilecik Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title