Haberler

Kılıçdaroğlu, Suriye İçin Hükümete Sağduyu Çağrısı Yaptı (5)

"KİŞİ BAŞI GELİRİ 25 BİN DOLAR HEDEFLEDİK"CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir dizi etkinlik için bulunduğu Antalya'da Organize Sanayi Bölgesi'nde sanayicilerle buluştu.

"KİŞİ BAŞI GELİRİ 25 BİN DOLAR HEDEFLEDİK"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir dizi etkinlik için bulunduğu Antalya'da Organize Sanayi Bölgesi'nde sanayicilerle buluştu. Sanayicilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, 'CHP sanayicilerle ilgilenmez' diye bir algı olduğunu, ancak sanayicilerin sorunlarına en tutarlı çözümleri üreten parti olduklarını söyledi. CHP'nin programında organize sanayi bölgelerinde yatılı meslek lisesi kurma programı olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, bu okulların yönetiminin Milli Eğitim Bakanlığı ve sanayi yönetiminde olacağını anlattı. 2035 tarihinden sonra Türkiye'de nüfusun yaşlanmaya başlayacağını açıklayan Kılıçdaroğlu, Merkez Türkiye Projesi'yle Türkiye'de 2035'e kadar kişi başı milli gelirin 25 bin dolar olmasını hedeflediklerini söyledi. Bu projenin Türkiye'nin her bölgesini geliştirme hedefi olduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, bunun dünyada uygulanan 3 büyük projeden biri olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, "Bu yapılmak zorunda, bu proje aynı zamanda Ortadoğu'ya barışı getirecekti. Denizi olmayan ülkelere deniz sağlayan bir projeydi. Herkesin karlı olduğu bir projeydi. 2035'e kadar gencin gücünü üretime dönüştürebilirsek birçok sorun ortadan kalkacaktır" dedi. DPT YENİDEN KURULMALI Ülkelerin geleceğini halkın değil, devletlerin düşündüğünü belirten Kılıçdaroğlu, bunun sadece Türkiye'ye özgü bir kural olmadığını söyledi. Ülkenin geleceğini devletin planladığını aktaran Kılıçdaroğlu, "Bir dönem Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) vardı, artık sizlere ömür. O teşkilatın yeniden kurulması lazım. 200-300 kişilik bir örgüt olmalı" diye konuştu.

"MERKEZ BANKASI'NI SARAYA TAŞI" Faizin tekrar yükseltildiğini belirten Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı'nın Merkez Bankası ile ilgili dün konuştuğunu hatırlattı. Cumhurbaşkanı'nın Merkez Bankası'nın bağımsız olduğunu belirterek müdahale edemediğini söylediğini anlatan Kılıçdaroğlu, "Buradan çağrı yapıyorum. İstediğin kanunu değiştiriyorsun. Merkez Bankası bağımsız diyorsun ama bağımsız değil. Müdahale ediyorsunuz faizleri düşürün diye. O da şimdi yükseltti. Al görevden, getir kanun, Merkez Bankası'nı da kapat. Onu da taşı sarayına, onun kararını da sen ver" dedi. Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlarının Anayasaya göre sorumsuz olduğunu hatırlatarak, sorumlu kişinin başbakan olduğunu anlattı. Kılıçdaroğlu, "TBMM'de bütçeyi başbakan savunur. Ülkenin kalkınmasından başbakan sorumludur. Ama sanki ortada başbakan yok. Sorumsuzluğu güvence altına alınmış kişi konuşuyor, başbakan yok" dedi. Türkiye'deki hukuk sistemini ayrı bir felaket olarak değerlendiren Kılıçdaroğlu, "Hukuk sistemi bizde sağlıklı çalışmıyor. Türkiye'de adalet var diyenlerle her ortamda tartışmaya hazırım. Yargı adalet dağıtmıyor. Türkiye'de adalet yok. Gücün adaleti var, üstünlerin hukuku var" diye konuştu. NE YAPILMASI LAZIM? Kemal Kılıçdaroğlu, 4 aşamalı bir strateji oluşturduklarını bunun gerçekleşmesi durumunda Türkiye'nin dünyada ilk 10'a girebileceğini belirtti. Kılıçdaroğlu, birinci ayağın hukukun üstünlüğü ve tam demokrasi olduğunu kaydederek, "Türkiye darbe hukukundan arınmalıdır. Anayasayı değiştirmekle sorun çözülmüyor. Basın hürdür, sansür edilemez deniliyor ama 142 gazetecinin cezaevinde olduğu ülkede basın özgürlüğünden bahsedilemez. Sanayicinin mal güvenliği yoksa, hukuk yoksa yabancı yatırımcı niye gelsin?" dedi.

İkinci stratejinin üreten Türkiye modeli olduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, Hollanda'nın Konya'dan küçük olduğunu, ancak Türkiye'den 3 kat fazla ihracat yaptığını söyledi. Kılıçdaroğlu, "Biz Güney Kore'den önce otomobil üreten ülkeyiz. Güney Kore'nin 3 otomobil markası var, bizim yok. Bizim üniversiteler bilgi üretmiyor. İran'daki bilimsel üretimler bizim ülkemizi geçti" dedi. Stratejinin bir diğer ayağının sürdürülebilirlik olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, Saraya gittiğimde imam hatip okullarına karşı olmadığımızı söyledim. Ama siz eğitim sistemini yozlaştırdınız. Eğitim sisteminin temeli aklı kullanmaktır. Siz eğitim sisteminde aklın kullanılmasını engelleyen bir eğitim sistemi getiriyorsunuz. Üniversitelerde fizik bölümü kapanıyor. Devlette liyakat vardır. İşi ehline teslim etmek vardır. Bunu Cumhurbaşkanı'na da söyledim" diye konuştu. Kılıçdaroğlu, toplumsal uzlaşmanın çok önemli olduğunu belirterek, 15 Temmuz sonrasında çok önemli bir fırsat ele geçtiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Herkes darbeye karşıydı ve pek çok sorunu çözülebilirdik, ama olmadı. Bu ülkenin bağımsız bir yargıya ihtiyacı var. Kısa zamanda iş dünyası ağır faturalar ödeyecek. Orta vadede hangi parti Türkiye'yi sağlıklı yönetir ve ülkelerle barışı getirir diyorsanız o partiye oy verip iktidarı değiştireceksiniz. Bu işin başka çözümü yok."

ATSO'DA PATLAMA BÖLGESİNİ İNCELEDİ

Toplantıda, Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Ali Bahar, bölge sanayisi hakkında bilgi verdi. Kılıçdaroğlu, buradaki toplantının ardından Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'na (ATSO) geçti. Kılıçdaroğlu, ATSO'nun otoparkında geçen ay patlamanın meydana geldiği yeri inceledi, ATSO Başkanı Davut Çetin'den bilgi aldı. Kılıçdaroğlu, ATSO'da sivil toplum kuruluşları ve meslek odalarının başkanlarıyla basına kapalı toplantıda buluştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Organize Sanayi Bölgesi Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 19 Nisan Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 19 Nisan Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 19 Nisan Cuma TV8 Survivor HD izleme linki! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Gaddar CANLI izle! Fox TV Gaddar 13. Bölüm tek parça HD izle 19 Nisan Cuma!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title