Haberler

Kılıçdaroğlu: Sayın Cumhurbaşkanı Bu Süreci Tıkıyor

Chp Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hümüket kurulmasıyla ilgili süreci tıkadığını belirterek, "Sayın Davutoğlu'na düşen de, Sayın Cumhurbaşkanı'na çağrı yapıp bu süreci tıkamaması yönündeki talebi dile getirmesidir" dedi.

Türk Hava Yolları'nın tarifeli seferiyle saat 23.00'te Ankara'ya giden Kılıçdaroğlu, Atatürk Havalimanı'nda gazetecilerin, "Bu akşam Başbakan Davutoğlu'nun açıklamaları oldu. Dedi ki, 'Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir erken seçim kararı almasını beklemeden, gelin bir çağrıda bulunuyorum, biz Meclis içinde bir erken seçim kararı alalım. Bir seçim hükümeti kuralım. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusunu yanıtladı. Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Sayın Davutoğlu görevi iade etti. Dolasıyla, teamüllere uygun olan neyse onun gereğinin yapılması lazım. Yani henüz daha hükümet kurma süreci bitmiş değil. Sayın Cumhurbaşkanı bu süreci tıkıyor. Sayın Davutoğlu'na düşen de, Sayın Cumhurbaşkanı'na çağrı yapıp bu süreci tıkamaması yönündeki talebi dile getirmesidir." - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Recep Tayyip Erdoğan Kemal Kılıçdaroğlu Ahmet Davutoğlu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title