Haberler

Kılıçdaroğlu: Savaşacaksan Kendi Çocuğunu Gönder (2)

CHP'li Bandırma İlçe Belediyesi tarafından düzenlenen kurtuluş törenlerinde konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Cumhuriyeti'nin kimseye el açılmadan alın teriyle kurulduğunu söyledi.

"gezi EYLEMLERİNDEKİ GENÇLER MUSTAFA KEMAL'İN GENÇLERİ"

CHP'li Bandırma İlçe Belediyesi tarafından düzenlenen kurtuluş törenlerinde konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Cumhuriyeti'nin kimseye el açılmadan alın teriyle kurulduğunu söyledi. Bağımsızlık savaşı verenlerin barışın önemini bildiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Mustafa Kemal Atatürk 'Zorunlu olmadıkça savaş bir cinayettir' dedi. Neden mi zorunluydu çünkü topraklarımız işgal altındaydı. Çıkın diyorduk çıkmıyorlardı tek çare vardı. Savaşmak. Onurumuzla savaştık. Onurumuzla o bayrağı koruduk. Onurumuzla, şehit kanlarıyla süsledik. Ama savaştan sonra Mustafa Kemal hemen şunu söyledi 'Yurtta barış dünyada barış'. Bu ülkeyi kuranlar demirağlarla ördüler, fabrikalar kurdular, sata sata bitiremedikleri o fabrikaları o insanlar yaptılar. Hiç kimseden borç almadılar" dedi.

"CUMHURİYET KÜÇÜK ESNAFIN OĞLU GÜL'ÜN CUMHURBAŞKANI OLMASI"

Gençlerin geçmişi bilmesi gerektiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, kendi uçağını, gemisini yapan Türkiye'nin 1950'lerde ekonomik buhrana girdiğine dikkat çekti. Gençlerin geçmişlerini unutmamalarını isteyen Kılıçdaroğlu, "Bizim geçmişimiz pırıl pırıl. Biz bütün ülkelerle barış içerisinde yaşamak isteriz. Savaş insanlığın reddettiği bir şeydir. Barışın adresi Türkiye Cumhuriyeti'dir. Ama bunu yapabilirsek, barışı yeniden inşa edebilirsek. Kırılan, dökülen yaralarımız var. Bunu yeniden onaracağız. Yeniden ayakları üzerinde duran, dünyada yalnızlaşmayan, sesi sözü dinlenen bir Türkiye'yi yeniden inşa edeceğiz. Gücümüzle bağımsızlık ruhumuzla yeniden inşa edeceğiz. Biz üç büyük devrimde imzası olan bir partiyiz. Cumhuriyeti kurduk. Cumhuriyet halka danışmaktır. Halkın iradesine sahip çıkmaktır. Cumhuriyet şu demektir. Tunceli'nin küçük bir köyünde doğan, küçük bir ailenin, küçük bir memurun çocuğu Kemal Kılıçdaroğlu okudu, yetişti Cumhuriyet Halk Partisi'ne genel başkan oldu. Cumhuriyet aynı zamanda Kayseri'de küçük bir esnafın oğlu Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı olmasıdır. Cumhuriyet fırsat eşitliği yaratmaktır. Cumhuriyeti korumak her şeyden önce bizim görevimizdir. Birileri cumhuriyeti küçümsüyor. Tabelalardan Türkiye Cumhuriyeti'ni çıkartmak istiyor. Biz varken, gençlik varken Cumhuriyet Halk Partisi varken kimsenin gücü onu oradan almaya yetmez" diye konuştu.

"DÖRDÜNCÜ DEVRİM ÖZGÜRLÜK VE DEMOKRASİ"

Cumhuriyet Halk Partisi'nin, çok partili, sosyal demokrasi devrimlerini gerçekleştirdiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Dördüncü devrim özgürlük ve demokrasi devrimi olacak. Herkesin düşüncesini özgürce açıkladığı bir Türkiye. Hiç kimsenin düşüncesinden ötürü ötekileştirilmediği bir Türkiye. Hiç kimsenin inancından ötürü ötekileştirilmediği bir Türkiye. Herkesin düşüncesini özgürce dile getirdiği bir Türkiye. Gençliğin iş ve AŞ sahibi olduğu bir Türkiye. Üniversitelerinde özgürlük türküleri söylenen bir Türkiye. Gençliğin sokaklarda rahatlıkla eylem yaptığı bir Türkiye. Dünyada saygınlığı olan bir Türkiye istiyoruz. Bunu gençler Gezi eylemleri ile dile getirdiler. Onlar özgürlük ve demokrasi istiyorlardı. Kendi kentlerine sahip çıkmak istiyorlardı. Kentlerinin ağacına, parkına sahip çıkmak istiyorlardı. TOMA'larla, palalarla, biber gazıyla, normal kurşunlarla üstlerine gittiler, gençler yılmadı. Öldüler yine yılmadılar. Yılmayacaklar. Çünkü onlar Mustafa Kemal'in gençleri" dedi.

Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Halk Partisi'nin kimseyi düşüncesinden, kılık kıyafetinden ve inancından dolayı ötekileştirmeyeceğini ve herkesin düşüncesine saygı göstereceğini kaydetti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Mustafa Kemal Atatürk Kemal Kılıçdaroğlu Bandırma Politika Güncel Haberler

title