Haberler

Kılıçdaroğlu: Onların Mitingleri Devlet Mitingi

Chp Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın mitingleri nedeniyle okulların ve işyerlerinin tatil edildiği, resmi plakların sökülüp sivil plaka takıldığını öne sürerek, "Onların mitingleri devlet mitingi, bizim mitinglerimiz halk mitingi" dedi.

Bilecik Cumhuriyet Meydanı'nda partisi tarafından düzenlenen mitinge katılan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu yaklaşık 10 bin kişiye hitap etti. 'Halkçı Kemal' ve 'Başbakan Kemal' sloganları ile karşılanan Kılıçdaroğlu, Bilecik'e kendisinden başka bir liderin gelmediğini söyleyerek, 'Madem ki başka lider gelmedi biz de onlara oy vermeyeceğiz. Madem ben geldim. Sizden oy istemeye hakkım var" diye konuştu.

HORTUMCULARI TARİHE GÖMMEK İÇİN SİZDEN İKTİDAR İSTİYORUM

Türkiye'de her 4 çocuktan birinin yatağa aç girdiğini, ülkede 12 milyon 715 kişinin yoksul olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, hükümetin işsizliğin devam etmesini, çiftçinin, emeklinin, işçinin ve memurun sürünmesini istediğini söyledi. Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: "Yoksulluğun devam etmesine razı değilseniz 12 haziran'da sandığa gidip bize yoksulluğu getiren siyasi iktidara bir ders vereceğiz. Sırtımızı AKP'ye dönüp karşımıza bakıp CHP'yi, onun 6 okunu göreceğiz. Halkın iktidarını kuracağız. Söz veriyor musunuz? Bunu Ankara'da Recep bey duydu. Ezberi bozulmuştur. Hiç meraklanmayın Kemal kardeşiniz onun ezberini, kimyasını bozdu, şifresini çözdü. Ağzını da bozup" doğru dürüst konuşamadığını iddia etti.

Çiftçilerin kullandığı mazotun litresini 1. 5 liraya indireceğini, esnaf emeklilerinden yüzde 15'lik kesintiyi kaldıracaklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, bunları 4 ay içerisinde gerçekleştirmemesi halinde hem başbakanlıktan hem de siyasetten istifa edeceğini kaydetti. CHP'nin kadınlara seçme ve seçilme hakkını getirdiğini, şimdi de aile sigortasını getirerek geliri olmayan kadılara en az 600 lira aylık vereceklerini bildiren Kılıçdaroğlu, "Annelere unutmasınlar. Size seçme seçilme hakkını getiren CHP'dir. Her anne çocuğunu umutla okula göndermek, karnı doymuş şekilde yatağında yatırmak ister. Her 4 çocuktan biri yatağa aç giriyor. Resmi rakamlara göre Türkiye'de 12 milyon 715 yoksul var. Kadınlara seçme hakkını verdik bu bir siyasi haktır. Şimdi de aile sigortasını getirip hiçbir evde yoksul olmayacak. Kadılarımız artık acaba birileri makarna mı verecek bulgur mu verecek diye düşünmeyecek. Geliri olmayanlara veya asgari ücretin altında geliri olan kadınların hesabına en az ayda 600 lira yatıracağız. O kadını namerde muhtaç ettirmeyeceğiz. 21'inci yüzyılın Türkiye'sinde açlıktan ölen çocuk var, çocuklarına sabah kahvaltısı vermediği için intihar eden anne var, yoksulluğun altında ezilenler var, işsiz oldukları için artan boşanmalar var. Onun için herkese iş herkese AŞ diyoruz. Sosyal devlet işi olmayana iş veren devlettir. Sosyal devlet işsizliği çözen devlettir. Kadınlara aile sigortasıyla ekonomik güvence getireceğiz" diye konuştu.

ANADOLU'NUN KÜÇÜK BİR KÖYÜNDE DOĞDUM, CHP GENEL BAŞKANI OLDUM

Kendisinin Anadolu'nun küçük bir köyünde dünyaya geldiğini, 7 kardeşten sadece kendisinin üniversiteyi bitirdiğini anlatan Kılıçdaroğlu, "Ben 7 kardeşten birisiyim babam küçük memurdu üniversiteyi bitiren bir tek benim. Bazı kardeşlerim liseyi bitirdi. Cumhuriyeti kuranlar bana bu imkanı tanıdı. Anadolu'nun küçük bir köyünde doğdum 27. 5 yıl devlete hizmet ettim. CHP'de milletvekili, Grup başkan vekilliği yaptım ve CHP'ye genel başkan oldum. Bunu cumhuriyetin güzelliğini anlatmak için söylüyorum. Bizlere eşit fırsatlar verdiler. Cumhuriyeti kuranlar 1923'lerde 'Köylü milletin efendisidir' dediler. Geldik 2010'da ne diyorlar 'Ananı da al git' diyorlar. 12 Haziran'da sandığa gidin Adalet ve Kalkınma Partisi'ni sandığa gömün. Recep'i yolcu edeceğiz" dedi.

RESMİ PLAKALAR SÖKÜLÜP SİVİL PLAKALAR TAKILIYOR

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşma yaptığı AK parti mitinglerinin devlet mitingi olduğunu, öne süren Kılıçdaroğlu şunları söyledi: "Onların mitingleri devlet mitingi, bizimki halk mitingi. Mitinglerinde resmi plakalar sökülüp sivil plakalar takılıyor, okullar, işyerleri tatil ediliyor, çalışanlara izin verilerek Recep beyin mitingine gidilmesi isteniyor. Sizi buraya zorla getiren oldu mu? Çünkü bizim mitinglerimiz halkın mitingidir, onların mitingleri ise devlet mitingidir" Bütün imkanları kullandıklarını belirtti.

Emeklilerin hayatından memnun olmadığını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Hiçbir lider benim kadar emeklinin hakkını savunmadı, emeklilere benim kadar vaatlerde bulunmadı. 9 milyon emekli var. 9 milyonun da oyunu istiyorum tek fire istemiyorum" diye konuştu. Başbakan Erdoğan'ı televizyonlarda iki uygar insan gibi konuşmaya davet ettiğini söyleyen CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Recep beyin bilgisi olmayabilir. İstiyorsa bakanlar kurulunu getirebilir. Vallahi ben yine de karşısına tek başıma çıkacağım. Ama çıkamaz. Gelmesi içi bir geçmişinin temiz olması lazım. İki kul hakkı yememesi lazım. Üç mangal gibi yürek olması lazım. Allah aşkına korkak, cesaretsiz bir adamdan başbakan olur mu? Vallahi ben karate kursuna boks kursuna da gitmedim. Cesareti yok. Cesareti olmadığı için oy vermeyin. O uluslar arası alanda da ülkeyi temsil edemez. Erdoğan kullanılan bir liderdir. Ben hiçbir yerden talimat almadım. Talimatı sadece Türk milletinden alırım"dedi. CHP, ÇÖPTEN KAĞIT TOPLAYANLARIN PARTİSİDİR

Kılıçdaroğlu mitinge katılanlardan birinin elinde tuttuğu dövizdeki "Ben kağıt topluyorum, ben de CHP'liyim yazısını okuyarak, 'CHP işçinin, köylünün, esnafın, gençlerin, işsizlerin partisidir. CHP, geçinmek için çöpten kağıt toplayanların partisidir. Ne söyledik. CHP varsa herkes için vardır. Başka genel başkanlar gelmedi Bilecik'e ben geldim, ayağınıza geldim. İki milletvekili çıkartırsanız size bakanlık sözü veriyorum" diye konuştu.

MHP BAYRAKLARI GEÇİŞİNE ENGEL OLDU

CHP mitinginde baygınlık geçiren bir kişi 112 ambulasıyla Bilecik Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Kılıçdaroğlu miting sonrası Bilecik'teki Şeyh Edebali Türbesi'ni ziyarete seçim otobüsünün üzerinde gitti. Kılıçdaroğlu, sokakta MHP bayrakları asılı ip engeliyle karşılaştı. Korumaları MHP bayraklarının asılı olduğu ipi havaya kaldırarak Kılıçdaroğlu'nun geçişini sağladı. Kılıçdaroğlu Şeyh Edebali Türbesi'ni ziyaret ederek dua okudu, daha sonra Ankara'ya gitmek üzere Bilecik'ten ayrıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title